Stopper salget

Flere babyer skal ha kastet opp etter å ha spist babygrøt.

STOPPER SALGET: Produsent og butikk har stanset salget av disse babygrøtene etter meldinger om oppkast. Skjermdump: Meny.no
STOPPER SALGET: Produsent og butikk har stanset salget av disse babygrøtene etter meldinger om oppkast. Skjermdump: Meny.no Vis mer
Publisert

I en diskusjonstråd på Facebook diskuterer flere mødre sine erfaringer der barn skal ha blitt syke av havregrøt fra Den sorte havre. Dette gjelder to produkter, tilvenningsvarianten og startgrøten.

Ingunn Anstensrud fra Tveten Gård som står bak Den Sorte Havre understreker at de ikke vet om det er noen sammenheng mellom grøten og babyenes sykdom, men at de har tatt flere grep for å være føre var.

- Vi har tatt kontakt med dem som har meldt fra og bedt om prøver av produktene, som vi nå har fått sendt til ekstern analyse, sier Anstensrud til DinSide.

Grøten ble lansert i uke 40, og de har ikke fått noen henveldelser før nå.

Stanser salg, trekker ikke tilbake

Salget av babygrøten er foreløpig satt på pause, og produktene er ikke trukket tilbake.

- Vi ble først kontaktet av noen som trodde babyen hadde fått norovirus, siden det har gått i julen, men som hadde sett på et mammaforum at det kunne være en kobling til grøten, sier Anstensrud.

Dersom analysen avdekker at det er noen feil, vil de selvsagt trekke tilbake produktet.

- Det er solgt tusenvis av produkter, og vi har ikke fått noen henvendelser før nå, men siden det er snakk om babyer, så vil vi ikke ta noen sjanser. Derfor har vi stanset salget.

Grøten selges på Meny, og de har vært i tett dialog med kjeden gjennom prosessen.