Svartebørsbilletter

- Stor fare for å bli lurt

Faren for å bli lurt er stor hvis du kjøper festivalbilletter på svartebørsen, mener Forbrukertilsynet, som ber deg være spesielt på vakt for enkelte aktører.

- Stor fare for å bli lurt
Publisert
Sist oppdatert

Det er festivaltid, og mange av de mest populære blir raskt utsolgt. Da er det fristende for mange å ty til svartebørsen for å få tak i billetter. Nå advarer Forbrukertilsynet om at dette kan være svært risikabelt.

Ingen garanti

– Faren for å bli lurt, er stor. Du har ingen garanti for at du mottar billettene, eller at du blir sluppet inn med billetten du har kjøpt, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukertilsynet.

Tilsynet advarer mot å kjøpe billetter fra nettsteder som Viagogo og Stubhub, eller i Facebook-grupper.

Kjøp bare billetter hvis du er 100 prosent sikker på at du kan stole på vedkommende selger, råder tilsynet. Øverli påpeker også at det er forbudt å selge billetter til overpris på svartebørs i Norge.

Her kan du kreve pengene tilbake

En annen utfordring er at enkelte arrangementer kan bli avlyst eller at arrangører går konkurs. Dersom du handler direkte fra arrangør eller byrå og en billett ikke blir levert, eller arrangementet avlyses, kan du i mange tilfeller kreve pengene tilbake fra banken som har utsendt kortet du har betalt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer