Svartebørsbilletter

- Stor fare for å bli lurt

Faren for å bli lurt er stor hvis du kjøper festivalbilletter på svartebørsen, mener Forbrukertilsynet, som ber deg være spesielt på vakt for enkelte aktører.

- Stor fare for å bli lurt
Publisert
Sist oppdatert

Det er festivaltid, og mange av de mest populære blir raskt utsolgt. Da er det fristende for mange å ty til svartebørsen for å få tak i billetter. Nå advarer Forbrukertilsynet om at dette kan være svært risikabelt.

Ingen garanti

– Faren for å bli lurt, er stor. Du har ingen garanti for at du mottar billettene, eller at du blir sluppet inn med billetten du har kjøpt, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukertilsynet.

Tilsynet advarer mot å kjøpe billetter fra nettsteder som Viagogo og Stubhub, eller i Facebook-grupper.

Kjøp bare billetter hvis du er 100 prosent sikker på at du kan stole på vedkommende selger, råder tilsynet. Øverli påpeker også at det er forbudt å selge billetter til overpris på svartebørs i Norge.

Her kan du kreve pengene tilbake

En annen utfordring er at enkelte arrangementer kan bli avlyst eller at arrangører går konkurs. Dersom du handler direkte fra arrangør eller byrå og en billett ikke blir levert, eller arrangementet avlyses, kan du i mange tilfeller kreve pengene tilbake fra banken som har utsendt kortet du har betalt med.

Har du betalt med kredittkort, gir Finansavtaleloven deg rett til å kreve penger tilbake fra banken, sier Øverli.

Dette gjelder selv om selskapet du har handlet fra, går konkurs før arrangementet avholdes.

Hvis du handler med Visa debetkort, kan du ifølge Visas interne retningslinjer kreve penger tilbake dersom en vare eller tjeneste du har kjøpt på Internett, ikke blir levert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer