Test av elsykkel

Stor test av elsykler – veldig høyt nivå

To norske modeller utmerker seg godt.

TEST AV ELSYKLER: NAF og Testfakta har testa 9 elsykler i prisklassen 24 999-32 900 kroner. Foto: Stefan Ernst
TEST AV ELSYKLER: NAF og Testfakta har testa 9 elsykler i prisklassen 24 999-32 900 kroner. Foto: Stefan Ernst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Automobil-Forbund (NAF) har i samarbeid med svenske Testfakta gjennomført test av ni elsykler – de fleste av dem tilgjengelig på det norske markedet.

- Elsykkel er en stor investering, og det er viktig å sjekke grundig at egenskapene passer ditt bruk, sier Janne Pedersen, senior forbrukerrådgiver i NAF, Norges Automobil-Forbund, i forbindelse med framlegging av testresultatene.

- NAF-testen avdekker blant annet hvor gode bremser de ulike syklene har, og hvor mye din egenvekt og terrenget har å si for hvilken hjelp elmotoren gir deg.

- Vi ser at for sykler rundt 30 000 kroner får du mye for pengene, og kvaliteten har gått opp de siste åra. Rekkevidda har blitt bedre. Før var det også flere sykler der bremsene ikke holdt mål, denne gangen er det bare én av modellene der bremsene ikke er gode nok.

Elsyklene er testet både praktisk og i laboratorium. Foto: Stefan Ernst
Elsyklene er testet både praktisk og i laboratorium. Foto: Stefan Ernst Vis mer

Høyt nivå

I tillegg til tekniske tester i laboratoriet, der rekkevidde, støtte fra motoren, bremser og andre tekniske egenskaper undersøker, har NAF og Testfakta også gjennomført brukertester av de ni elsyklene.

Testvinner Merida espresso 300 har går verken raskest eller har mest støtte fra motoren, men gjør det godt i rekkeviddetesten, de tekniske testene av motor og drivverk, samtidig som den skårer svært godt på kjøreegenskapene, konkluderer testpanelet.

Merida får totalt 8 av 10 mulige poeng, 7 elsykler får en poengsum på 7-tallet, mens én får 6,4.

Norske Birk og Buddy kommer godt ut i testen, der Birk E-One får gode skussmål for at den er sterkest i motbakke, mens Buddy Bike D1 får positiv omtale for blant annet sine gode kjøreegenskaper.

En annen norsk produsent, Momas, får trekk for å være minst effektiv, ifølge NAF og Testfakta, som påvirkes av motorens kraft og effektivitet, batterikapasitet og mekanisk motstand i drivverket.

Nederst i saken kan du se resultatene til de ni elsyklene NAF og Testfakta har testa.

TESTVINNER: Merida eSpresso 300 City kommer best ut i NAF og Testfaktas test. Foto: Stefan Ernst
TESTVINNER: Merida eSpresso 300 City kommer best ut i NAF og Testfaktas test. Foto: Stefan Ernst Vis mer

Testresultat

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer