Test av elsykkel

Stor test av elsykler – veldig høyt nivå

To norske modeller utmerker seg godt.

TEST AV ELSYKLER: NAF og Testfakta har testa 9 elsykler i prisklassen 24 999-32 900 kroner. Foto: Stefan Ernst
TEST AV ELSYKLER: NAF og Testfakta har testa 9 elsykler i prisklassen 24 999-32 900 kroner. Foto: Stefan Ernst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Automobil-Forbund (NAF) har i samarbeid med svenske Testfakta gjennomført test av ni elsykler – de fleste av dem tilgjengelig på det norske markedet.

- Elsykkel er en stor investering, og det er viktig å sjekke grundig at egenskapene passer ditt bruk, sier Janne Pedersen, senior forbrukerrådgiver i NAF, Norges Automobil-Forbund, i forbindelse med framlegging av testresultatene.

- NAF-testen avdekker blant annet hvor gode bremser de ulike syklene har, og hvor mye din egenvekt og terrenget har å si for hvilken hjelp elmotoren gir deg.

- Vi ser at for sykler rundt 30 000 kroner får du mye for pengene, og kvaliteten har gått opp de siste åra. Rekkevidda har blitt bedre. Før var det også flere sykler der bremsene ikke holdt mål, denne gangen er det bare én av modellene der bremsene ikke er gode nok.

Høyt nivå

I tillegg til tekniske tester i laboratoriet, der rekkevidde, støtte fra motoren, bremser og andre tekniske egenskaper undersøker, har NAF og Testfakta også gjennomført brukertester av de ni elsyklene.

Testvinner Merida espresso 300 har går verken raskest eller har mest støtte fra motoren, men gjør det godt i rekkeviddetesten, de tekniske testene av motor og drivverk, samtidig som den skårer svært godt på kjøreegenskapene, konkluderer testpanelet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.