Drammensbadet

- Store konsekvenser

- Vi må bli kvitt skadedyrene nå.

STENGT: Drammensbadet måtte stenges etter funn av tyske kakerlakker. Foto: Drammensbadet
STENGT: Drammensbadet måtte stenges etter funn av tyske kakerlakker. Foto: Drammensbadet Vis mer
Publisert

I slutten av september ble det kjent at Drammensbadet må holde stengt etter funn av tyske kakerlakker.

Ifølge FHI er tysk kakerlakk et insekt som nesten er spredd over hele verden, og at den har et stort antall egg per eggkapsel. Den er også regnet som et alvorlig skadedyr, og at brukes store summer for å bekjempe dette insektet.

- Dette er kjipt for virksomheten og alle badeglade barn som skulle vært her nå i høstferien - men det er helt nødvendig for at skadedyrfirmaet skal få bekjempe disse skadedyrene, forteller daglig leder på Drammensbadet, Kristina Vinda, til DinSide.

Drammens Tidende omtalte saken først.

SKADEDYR: Tysk kakerlakk. Foto: Shutterstock
SKADEDYR: Tysk kakerlakk. Foto: Shutterstock Vis mer

Flere typer kakerlakker

DT skriver i sin sak at avisa fikk tips om skadedyrene drøye to uker før nedstengningen, og spekulerer i hvorfor anlegget ikke ble stengt tidligere.

Kristina Vinda forklarer at de i august fikk beskjed fra et skadedyrfirma at det var snakk om markkakerlakker, som skulle forsvinne av seg selv da de ikke formerer seg inne og ikke er klassifisert som skadedyr.

- Vi satt opp plakater i garderobene med denne informasjon til våre gjester. Dette slo vi oss til ro med, men så skjønte vi at disse kakerlakkene ikke ble borte som vi hadde blitt fortalt, sier hun til DinSide.

Hun fortsetter:

- Vi konsulterte skadedyrfirmaet som vært her i august og enda et skadedyrfirma kom og så på saken. Da ble det konstatert at det var tysk kakerlakk. Vi kontaktet da flere ulike fagkyndige og anlegget ble stengt.

- Må bli kvitt skadedyrene

Vinda håper at anlegget kan åpnes 16. oktober.

- Vi må bli kvitt disse skadedyrene nå. Skadedyrfirmaet mener at de skal klare dette. De vil gjøre en vurdering i neste uke.

Hun informerer om at de ikke kan risikere å åpne for tidlig.

- Det ville nok bare satt oss tilbake. Dette påvirker også andre gjester, skolesvømming og våre ansatte. Konsekvensene er store, sier Vinda til DT.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer