Posten

- Store mengder

Posten med oppfordring etter pakkerekord.

PAKKER: Posten forteller at det er stor pakkepågang. Foto: NTB
PAKKER: Posten forteller at det er stor pakkepågang. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høysesongen for shopping er for lengst i gang, og etter black friday-salget kunne Posten melde om ny pakkerekord.

Det betyr at det sendes ut store mengder med pakker til postkontor og post i butikk landet rundt, og uavhentede pakker fører til at det hoper seg opp flere steder.

ENORMT: Julen 2020 lå det enormt med pakker hos postkontor og post i butikk rundt om i landet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Kommer med oppfordring

Såpass høy har pakkepågangen vært den siste tida at blant annet Rema 1000-butikken på Konnerud i Drammen har lagt ut en oppfordring på Facebook til sine kunder, først omtalt av Drammens Tidende, om å hente pakkene så fort som mulig:

- Hjelp! Alle våre hyller pluss pakkeautomaten er helt sprengt og vi er helt avhengig av at dere henter pakkene deres fortløpende for at vi skal kunne ta imot flere i ukene framover, skriver butikken og fortsetter:

- Hent når du har mulighet og ikke samle opp alle pakkene du har bestilt gjennom en hel uke og vi hadde vært veldig takknemlige.

Store mengder

Kenneth Pettersen, pressesjef i Posten, forteller til DinSide at folk har vært flinke til å hente pakker de siste dagene og at det mange steder ser bedre ut nå enn før helgen.

- Men det er fortsatt mange steder hvor det er stort behov for at pakker blir hentet raskt. Mye tyder på at mange har vært tidlig ute med julehandelen i år og at det har vært handlet flittig i nettbutikkene, det er disse pakkene som nå er på vei ut til landets hentesteder. Og det er store mengder!

- Dersom pakkene blir raskt hentet, så kan vi fylle på med nye, men dersom gamle pakker ikke blir hentet, får vi ikke fylt på med nye. Vi ønsker ikke å ha pakkene på lager, vi ønsker å få de raskest mulig fram til kundene.

Flere velger pakkeboks

Pettersen forteller at de ikke ser noen økning i antall hjemleveringer, men at nordmenn heller omfavner de selvbetjente pakkeboksene.

- Det er utvilsomt årets trend. De ble lansert for noen år siden og har blitt veldig populære. Vi får tilbakemeldinger fra kundene som sier de setter pris på at de kan hente pakker hele døgnet og når det passer de selv best, sier han.

I tillegg til å hente pakker i pakkeboks, kan du også sende pakker fra dem, forteller Pettersen.

Også Postnord kan melde om økt popularitet for pakkebokser.

Sammenliknet med 2022 har selskapet opplevd en tredobling av pakkevolumet til pakkeautomat igjennom black week og årets førjulstid i år, skriver Postnord i en pressemelding.