Skred- og flomfare

Størst risiko for skred og flom her

Norges vassdrag- og energidirektorat har kartlagt behovet for sikring mot flom og skred.

FLOM: NVE har utarbeidet en rapport som kartlegger behovet for sikring av bebyggelse ved skred og flom. Foto: 2M media / Shutterstock / NTB
FLOM: NVE har utarbeidet en rapport som kartlegger behovet for sikring av bebyggelse ved skred og flom. Foto: 2M media / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du i et av fylkene med bebyggelse som har størst risiko for å bli rammet av skred eller flom?

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har utarbeidet en rapport som viser hvilke fylker som har flest utsatte bygg.

Hele landet

Skred- og vassdragsdirektør Brigt Samdal forteller til Dinside at faren for skred og flom fordeler seg utover hele landet.

- Vi har både vassdrag og bratte fjellsider mange steder hvor det også er bebyggelse.

Den fylkesvise oversikten til NVE viser at det er noen fylker som er mer utsatt enn andre.

- Innlandet har flest bygg som er flomutsatt, mens Vestland har flest bygg som er skredutsatt. Viken og Trøndelag kommer høyt på både flom og skred med både flere store vassdrag og store områder med muligheter for kvikkleire, forklarer Samdal.

Ny metodikk

NVE skriver i en pressemelding at de har utviklet en metodikk for å kunne analysere samfunnets behov for sikring av eksisterende bebyggelse mot flom og skred.

- Det er gjennomført en grov kartlegging gjennom de landsdekkende aktsomhetskartene for flom og ulike typer skred. Og så har vi detaljerte faresonekart for mye av de antatt mest utsatte bebygde områdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer