Strålende helgevær i vente

Meteorologene kan melde om flott vær i store deler av landet fram mot helgen, men ser med bekymring på varmerekordene i Nord.

VARMT: Nord-Norge har hatt høye temperaturer den siste tiden, her fra Lofoten - der det er meldt over 20 grader flere steder torsdag. Nå får også søringene godvær, og da er det viktig å beskytte seg mot intense solstråler. Foto: Bjørn Eirik Loftås
VARMT: Nord-Norge har hatt høye temperaturer den siste tiden, her fra Lofoten - der det er meldt over 20 grader flere steder torsdag. Nå får også søringene godvær, og da er det viktig å beskytte seg mot intense solstråler. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger an til å bli fint vær over store deler av hele Norge fram mot helgen. Særlig østlendingene vil merke overgangen til varmere temperaturer.

– I Nord har det allerede vært over 20 grader denne uken, mens på Østlandet og ellers i Sør-Norge vil man utover dagen merke en sterk temperaturstigning sammenliknet med hvordan været har vært ellers i uka, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

Flotte fjellturtemperaturer

Selv med temperaturer på over 20 grader tviler meteorologen på at det blir badetemperatur. Likevel mener han det at både fredag og lørdag kan bli gode dager til fjellturer i både nord og sør.

– Stabile værforhold og lite vind gjør dette til en perfekt helg på fjellet. Fram til søndag kan man få fine temperaturer og sommeropplevelser over nesten hele landet.

Særlig i Nordland kan man derimot oppleve lokal tåke. Her kan man få med seg spektakulære naturmotiver, om man greier å komme seg litt opp i høyden.

– Når varmt vær møter kaldt hav i Nord, kan man få lokal tåke noen steder i Nord, men det er vanskelig å si akkurat hvor og når. Kommer man seg over tåka, skinner likevel sola godt for turgåere i fjellet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer