Regler for karantene

Strammer inn reglene for innreise

Regjeringen fjerner unntak fra innreisekarantene for arbeidstakere. Det jobbes også videre med endringer i de generelle karantenereglene.

MÅ TESTES: Det gjøres endringer i innreisekarantenen fra onsdag. Foto: NTB
MÅ TESTES: Det gjøres endringer i innreisekarantenen fra onsdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kunne regjeringen presentere en rekke tiltak for å få ned smitten. Disse tiltakene skal vare til begynnelsen av desember, og trer i kraft denne uka.

Blant reglene som ble presentert av statsministeren mandag, er endringer i innreisekarantenen.

Samtidig skal Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet jobbe videre med endringer i det generelle karanteneregelverket - som innebærer hvem som må i karantene, og når.

Ikke lenger unntak

Ifølge regjeringen skyldes innstrammingene både at noen ikke følger dagens regler, men ikke minst at den alvorlige smittesituasjonen i Europa øker risikoen ved dagens unntaksordning.

Derfor vil regjeringen stramme inn dagens regler for arbeidsinnvandring:

Fra og med midnatt natt til onsdag vil utenlandske arbeidstakere fra det som EU kaller for røde land, ikke lenger få unntak fra karanteneplikten på 10 døgn. EU definerer røde land med mer enn 150 smittede per 100 000 over 14 dager. Dersom mer enn 4 prosent i landet tester positivt, er grensen på 50 smittede per 100 000. Denne endringen trer først i kraft ved midnatt natt til lørdag 31. oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer