Streiken: - Kan bli utsolgt

Apotekene påvirkes av streiken.

FØLG MED: Verken Boots Apotek eller nettapoteket Farmasiet kan ikke garantere for at de ikke går tomme for noen produkter. Foto: Gorm Kallestad/NTB
FØLG MED: Verken Boots Apotek eller nettapoteket Farmasiet kan ikke garantere for at de ikke går tomme for noen produkter. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble 25 000 medlemmer i LO og YS ble tatt ut i streik. Tirsdag bekreftet PostNord at de hadde sendt ut permitteringsvarsel til nesten alle sine ansatte, med virkning fra fredag.

Det betyr at foretakets kjernevirksomhet blir fullstendig rammet. Til DinSide bekrefter Boots Apotek og Farmasiet.no at de vil bli påvirket av permitteringen.

- Mye av transporten av varer, både legemidler og andre produkter, ut til Boots Apotek går med PostNord, så Boots Apotek vil bli vesentlig påvirket hvis streiken trappes opp og PostNord tas ut i streik fra fredag, forklarer Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots Apotek, til DinSide.

- For Farmasiet er den største konsekvensen av streiken levering av varer ut til noen av kundene, da PostNord har varslet permittering av alle sine ansatte i tillegg til de som blir tatt ut i streik, forteller Hanne Kjærnes, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Farmasiet, til DinSide.

- Kan bli utsolgt

Apotekene kan ikke love at de ikke går tom for enkelte varer.

- Ved en streik av en viss varighet, kan vi ikke garantere at vi ikke går tomme for noen produkter, forteller Thune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.