Norske jordbær fra Bama

Stusser etter dette

- En kan jo lure på om den er lagt nedi bevisst.

SJOKKFUNN: Solveig Marie ble overrasket da hun så hva som lå skjult nedi jordbærkurven. Foto: Privat
SJOKKFUNN: Solveig Marie ble overrasket da hun så hva som lå skjult nedi jordbærkurven. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Etter en ganske så regnfull juni nord i landet, har folk i Troms og Finnmark endelig fått skikkelig sommervær.

Det hadde Solveig Marie Falch Gundersen fra Finnsnes tenkt å nyte til det fulle. Derfor hadde hun kjøpt to kurver norske jordbær fra Rema 1000.

- Vi har fine dager her nord nå, og da må det nytes fullt ut. Da må man også unne seg jordbær av og til, til tross for prisen, skriver hun til Dagbladet.

Merkelig funn

Jordbærene skulle nytes fredag kveld, sammen med gjester. Men så langt kom aldri Solveig. Fredag formiddag oppdaget hun nemlig noe uvanlig:

- Nederst i den ene kurven lå dette glasset, skriver hun videre - og legger ved et bilde av ei krukke som kan minne om tigerbalsam.

GODT SKJULT: Krukka er grønn og vanskelig å skjelne fra det grønne papplokket og de grønne jordbærbladene. Foto: Privat
GODT SKJULT: Krukka er grønn og vanskelig å skjelne fra det grønne papplokket og de grønne jordbærbladene. Foto: Privat Vis mer

Hun forteller at skriften på krukka var slitt bort. Da hun åpnet krukka kunne hun bekrefte at det lukter som tigerbalsam, og har en hard konsistens.

- Bevisst?

Hva i all verden gjør ei slik krukke i Solveigs jordbærkurv?

- En kan jo lure på om den er lagt nedi bevisst, sier Solveig - som uttrykker en mistanke om at jordbæra kanskje ikke er norske likevel.

Om du har dårlig tid eller ønsker å gjøre ting mer effektivt når du skal bruke jordbær til pynt eller matlaging bør du sjekke ut disse tipsene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Solveig opplyser om at hun har sendt en melding til Rema 1000-butikken som solgte bæra, men at hun ikke har fått svar ennå.

SLITT: Etiketten på krukka er slitt, men kan kan likevel se at den ikke er norsk. Solveig sier det lukter som Tigerbalsam. Foto: Privat
SLITT: Etiketten på krukka er slitt, men kan kan likevel se at den ikke er norsk. Solveig sier det lukter som Tigerbalsam. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tror jeg dropper å spise de bærene. Når jeg får besøk i kveld, serverer jeg bare den ene kurven.

- Svært uheldig

Nå lurer hun fælt på hvordan noe så tilfeldig som ei krukke med tigerbalsam kan ha havnet i jordbærkurven.

- Jeg synes det er underlig, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama tror at tigerbalsamen har havnet i kurven ved et uhell under plukking.

- Dette er svært uheldig, og noe vi beklager på det sterkeste, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Strenge hygieneregler

Hun forteller at Bama har rutiner for å unngå slike hendelser:

- Plukkerne som jobber for den enkelte produsent er opplært i strenge hygieneregler, så dette er heldigvis noe vi sjelden ser.

Bama har fått informasjon om tid og sted for kjøpet, og sier de vil ta kontakt med den aktuelle produsenten og be dem skjerpe inn kvalitetssjekken av bærene.

- For tida plukkes det rundt 100 000 kurver om dagen, og Bama har bare norske jordbær på markedet. Jeg oppfordrer kunden til å ta kontakt med butikken eller oss, slik at vi kan erstatte kurven, sier Gulbrandsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer