- Svensk jakke utpekes som dødsfelle

Ei jakke fra Haglöfs ble tilbakekalt på grunn av kvelningsfare. Etter grundigere undersøkelser, er faren avblåst. Du kan fremdeles levere inn jakka og få pengene tilbake om du vil.

FLEECEJAKKE TIL BARN TILBAKEKALT: Haglöfs tilbakekalte denne fleecjakken til barn, på grunn av hempen på utsiden av jakka som bla ansett som kvelningsfare. Etter grundige kontroller er jakka nå friskmeldt, men Haglöfs sier at det likevel er en produksjonsfeil og tilbyr forbrukere å levere inn jakka og få pengene tilbake. Foto: Haglöfs
FLEECEJAKKE TIL BARN TILBAKEKALT: Haglöfs tilbakekalte denne fleecjakken til barn, på grunn av hempen på utsiden av jakka som bla ansett som kvelningsfare. Etter grundige kontroller er jakka nå friskmeldt, men Haglöfs sier at det likevel er en produksjonsfeil og tilbyr forbrukere å levere inn jakka og få pengene tilbake. Foto: Haglöfs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Svensk jakke tilbakekalles – utpekes som dødsfelle», skriver Svenske Expressen.

- Stopp å bruke den umiddelbart, skriver Haglöfs selv i tilbakekallingen.

Det handler om en fleecejakke fra Haglöfs som tilbakekalles på grunn av det man frykter utgjør en kvelningsfare.

Grunnen for tilbakekallingen var at den kan forårsake kvelning under lek.

Oppdatert mandag 17. februar kl 8.30:

Kommunikasjonssjef i Haglöfs, Sara Skogsberg Cuadras, sa til Dinside fredag 14. februar at tilbaketrekkingen av jakken var en føre-var-beslutning i påvente av undersøkelser.

Lørdag 15. februar skriver Cuadras i en e-post til Dinside at utredningen er avsluttet og at konklusjonen er at det ikke er nødvendig med en tilbakekalling:

- Utredningen er nå gjennomført og Konsumentverket har avsluttet saken samt de har meddelt at det ikke er nødvendig med en tilbakekalling av produktet. Dette etter ekspertuttalelser fra tre uavhengige laboratorier og testinstituttene SGS, SIS og TüV Rheinland, som samtidig bekrefter at Astro Jacket Junior oppfyller EUs sikkerhetskrav, skriver Cuadras til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer