Tilbakekalling

Sykkelsete kan løsne

Setet selges fem steder i Norge. Kontakt forhandleren, er beskjeden fra produsenten.

FARLIG PRODUKT: Dette doble barnesetet for sykkel tilbakekalles av produksenten. Setet kan løsne, siden materialet i monteringsområdet er for tynt. Les mer i saken under. Foto: Farligeprodukter.no.
FARLIG PRODUKT: Dette doble barnesetet for sykkel tilbakekalles av produksenten. Setet kan løsne, siden materialet i monteringsområdet er for tynt. Les mer i saken under. Foto: Farligeprodukter.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Butchers & Bicycles 0360 Child Seat for Two» er det fulle navnet på produktet som tilbakekalles, opplyser Farligeprodukter.no.

Dette er et dobbelt barnesete for sykkel, og grunnen til at produsenten kaller det tilbake, er at setet kan løsne. Materialet i monteringsområdet er rett og slett for tynt, noe som kan føre til at sete løsner.

Her selges det

nettsiden sin opplyser Butchers & Bicycles (B&B) at setet det her er snakk om, selges fem steder i Norge:

  • EVO Elsykler Sandefjord
  • EVO Elsykler Skøyen
  • EVO Konsept AS, Oslo
  • EVO Elsykler Sortland
  • EVO Elsykler Trondheim

EVO Elsykler opplyser overfor Dinside at de fikk beskjed om tilbakekallingen allerede 13. januar, hvorpå de kontaktet alle sine forhandlere slik at de 26 eierne av elsykler med dette setet skulle slutte å bruke det.

Kan sikres

B&B oppfordrer de som har kjøpt sykkelsetet om å kontakte forhandleren. De kan nemlig installere en «sikkerhetsoppgradering» for å eliminiere risikoen for at setet løsner, ifølge dem.

På grunn av leveringsproblemer hos en underleverandør av B&B har EVO Elsykler dessverre ikke mottatt tilstrekkelig med deler til å få oppgradert alle setene ennå. De estimerer at alle deler er på plass i slutten av neste uke, hvorpå de vil pakkes og videresendes til demumiddelbart.

EVO vil da kontakte alle kunder på nytt og avtale med hver enkelt hvor og hvordan de ønsker å få oppgraderingen montert.

Sykkelsetet bør ikke brukes før det er sikret ytterligere.

Har du kjøpt setet brukt, kan du også henvende deg til en forhandler. Dersom du har solgt setet videre til noen andre, kan du godt opplyse kjøper om tilbakekallingen, informerer B&B.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer