Sykle i vinter? Her er 12 gode tips for vintersykling

Du trenger ikke å kjøpe ny sykkel: Vi gir deg ekspertrådene som hjelper sykkelen din gjennom vinteren.

GLATT: Det er mange enkle grep du kan ta for å gjøre deg klar for vintersesongen på to hjul. Video: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fossilbilene skal bort, i flere byer blir parkeringsplasser fjernet og avgiftene økes. Samtidig satses det hardt på utbygging av sykkelveinett i storbyene. Flere og flere har skjønt at vintersykling ikke bare er for ekstreme sykkelentusiaster, men også for oss som «bare» vil fra A til B.

Før måtte man gjerne til spesielle sykkelbutikker for å få tak i nødvendige redskap til vintersykling.

Nå satser sportsbutikkene hardt på vintersesongen, og hjelpemidlene du trenger har blitt mye billigere og lettere å få tak i.

Vi tok en prat med sykkeleksperten Mats Huseby på Velo City, som har hjulpet oss med smarte tips og råd når du skal sykle om vinteren. Se også videoen over.

#1: Trenger jeg en terrengsykkel?

Man må ikke ha terrengsykkel for å sykle om vinteren. Du kan fint bruke den sykkelen du har. Du kommer nemlig langt med å bytte til piggdekk. Skjermer er også ganske lurt, de ser kanskje ikke så kule ut, men du slipper unna mye slaps, vann og søl.

#2: Er det sykler som ikke egner seg til vintersykling?

Landeveissykler egner seg dårlig til vintersykling. Du får ikke piggdekk til dem og hjulene er så tynne at de sporer mye på isete sykkelvei. Er du veldig glad i bukkestyre og en mer aggressiv sykkel, kan du kjøpe en cyclocrossaktig sykkel. De ligner på landdveissykkelen, men har kraftigere hjul som passer til bruk av piggdekk og i tillegg har plass til skjermer. Samtidig har de skivebremser, som er anbefalt om vinteren. Sykkelbudene sverger til cyclocross gjennom vinteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer