Tann- og bruddskader på trampoline

- Tannskader er blant det vanligste

Slik unngår du ulykker.

DET MORSOMSTE VÅRTEGNET: Trampoline i hagen er like gøy for store og små. Med noen enkle regler, unngår du skader i sommer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB
DET MORSOMSTE VÅRTEGNET: Trampoline i hagen er like gøy for store og små. Med noen enkle regler, unngår du skader i sommer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et sikkert vårtegn er trampoline i hagen og lyden av glade, hoppende barn. Men lykken kan fort snu dersom noen blir skadet. Og det kan bli dyrt.

Tannskader er blant de vanligste trampolineskadene forsikringsselskapene får rapportert inn, ifølge en pressemelding fra If. Tannskader skjer gjerne når flere hopper sammen og inn i hverandre.

– Ved siden av tannskader, er ansiktsskader og brudd i armer og bein vanlige. Bruddskader skjer gjerne ved at barnet faller av trampolinen, tannskader ved at to hopper inn i hverandre. De siste årene har det vært påbudt å selge trampoliner med beskyttelsesnett, og dette har nok fått ned antallet fallskader betraktelig, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Kan ta år

Barn har gratis behandling hos tannlege her i landet, men slike tannskader kan ta år å reparere.

–En tannskade etter en trampolineulykke kan fort komme opp i 30 000-40 000 kroner, og innebære både kjeveortopedi og å sett inn tannimplantater i begynnelsen av 20-årene. Siden tenner og kjeve utvikler seg i barne- og ungdomsår, er det først i denne alderen det er mulig å vite helt hvordan det har gått med tennene, skriver Clementz i en e-post til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer