Tusenfryd:

Tar betalt for å hoppe over kø

Fornøyelsesparken Tusenfryd vil la gjester betale seg fram i køen

EKSPRESS: For 3076 kroner kan en familie på fire kjøpe ekspressbilletter på Tusenfryd, som lar deg hoppe over den vanlige køen. Det får kulturbyråden i Oslo til å reagere. Foto: Berit Roald / NTB
EKSPRESS: For 3076 kroner kan en familie på fire kjøpe ekspressbilletter på Tusenfryd, som lar deg hoppe over den vanlige køen. Det får kulturbyråden i Oslo til å reagere. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Som første norske fornøyelsespark har Tusenfryd i Ås kommune utenfor Oslo innført såkalte ekspresspass.

For ytterligere 300 kroner kan du betale deg ut av den ordinære køen og inn i en ekspress-kø.

- Det er leit å se at de innfører noe slikt i Norge, sier kulturbyråd i Oslo, Omar Samy Gamal (SV), til NRK, som omtaler saken.

GEBISSRENS?: Termoser og kaffekanner kan fort få et ekkelt belegg som ikke alltid er like lett å fjerne. Heldigvis finnes det et noe originalt tips som fjerner belegget på et blunk. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Dette er regnestykket

For en familie på fire med to barn som er mellom 95 centimeter og 120 centimeter høye, koster det 1876 kroner for én dag i parken - hvis du bestiller på nett.

Det blir ytterligere 1200 kroner hvis hele familien skal kjøpe såkalt ekspresspass.

Endringen i pris utgjør nesten 64 prosent.

Uten å ha kjøpt så mye som en brus eller en pølse, må en familie på fire ut med 3076 kroner for å kjøre berg-og-dal-baner som Super Splash og Thundercoaster.

ID-KORT: Med et nytt, nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig. Foto: Politiet. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Kjenner på forskjellene

Kulturbyråd Gamal mener ekspressordningen som Tusenfryd nå har innført, «er med på å vise barn hvem som har råd til å slippe kø og hvem som ikke har det», skriver NRK.

- Det er sånne konsepter som gjør at man kjenner på forskjellene i samfunnet, sier Gamal.

Markedssjef i Tusenfryd, Erik Røhne Andersen, forteller til NRK at fornøyelsesparkens gjester «over lang tid har forespurt» en ekspressordning.

I første omgang selges det bare 50 ekspressbilletter, men parken utelukker ikke at antallet vil øke hvis ordningen blir populær.

Om kritikken sier markedssjefen:

- Vi lytter og vil lytte til tilbakemeldingene når vi nå fremover tester dette.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer