Innhold i hånddesinfeksjon

Tar hånddesinfeksjonen knekken på coronavirus?

Vil du være på den sikre siden, bør du gå for hånddesinfeksjon med denne ingrediensen.

HÅNDDESINFEKSJON: En kikk på ingredienslista kan være en god indikasjon på om du har valgt et produkt som tar knekken på virus. Foto: Berit B. Njarga
HÅNDDESINFEKSJON: En kikk på ingredienslista kan være en god indikasjon på om du har valgt et produkt som tar knekken på virus. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående coronapandemien har ført til at det har dukket opp en rekke nye hånddesinfeksjons-produkter på markedet.

Samtidig er det greit å være obs på at det kan selges produkter som har virkestoffer som ikke gir effekt mot coronasmitte.

Et ferskt eksempel på dette ser vi i Danmark, der metroen i København har plassert ut en hånddesinfeksjon til kundene som ikke nødvendigvis tar knekken på virus, skriver BT.

Seniorrådgiver Mette Fagernes i Folkehelseinstituttet (FHI) sier til Dinside at det har vært en rivende utvikling innen dette produktområdet, som både er positivt - og utfordrende.

- Det kommer stadig nye produkter, og vi er ikke kjent med alle produktene som kommer, sier hun til Dinside.

Har anbefalt alkohol

Tradisjonelt sett har FHI anbefalt alkoholbasert hånddesinfeksjon, fordi man er kjent med effekten alkohol har på virus og bakterier.

Fagernes forteller til Dinside at det har vært en økning i bruken av andre virkestoffer, og at det som er viktig ved valg av virkestoff er at de må ha effekt, ikke være skadelige for personen eller for miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer