Vedlikehold av ski

Tenk på vinteren allerede nå

Satte du bare skiene i boden etter årets sesong, bør du gi dem litt ekstra kjærlighet. Det vil lønne seg når bakken blir hvit igjen.

SMART: Trenger du litt skygge for sola, hvorfor ikke gå i boden, rense og glide skiene? Det vil du takke deg selv for når vinteren melder sin ankomst. Foto: Embla Hjot-Larsen.
SMART: Trenger du litt skygge for sola, hvorfor ikke gå i boden, rense og glide skiene? Det vil du takke deg selv for når vinteren melder sin ankomst. Foto: Embla Hjot-Larsen. Vis mer
Publisert

Vinter og snø er kanskje det siste du tenker på i disse dager, men hvordan behandlet du egentlig skiene da de ble satt bort etter endt sesong i år?

Dersom du ikke har renset og glidet skiene ennå, er det slett ikke en dum idé å sette av litt tid til dette en av disse late sommerdagene.

Det vil du nemlig få glede av når høsten går over i en ny vinter og du vil ha skiene klare til første snøfall.

Her får du behandling av ski steg-for-steg:

1. Rens

Det første du bør gjøre etter endt skisesong er egentlig å rense skiene. Rester av voks og klister, samt barnåler og hundehår fra løypa og mye annet skitt har nok samlet seg under skisålen, og det skal mer til enn ei skrape og papir for å få dette bort.

Ifølge eksperten i Superski er det lurt å fjerne smørerestene og de andre «vinterminnene» så fort som mulig etter endt skisesong - det er nemlig vanskeligere å fjerne det etter at skiene har stått stuet bort en hel sommer og høst.

Og, det er jo mye kjekkere å ha helt rene og klare ski stående i boden, slik at du kan hente dem og komme deg ut i løypa så snart det første snøfallet kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer