Terrengsykkel i tre: Skikkelig håndverk

Amerikanske Renovo skreddersyr rammer for sykkelentusiasten med velfylt lommebok.

HEFTIG:  Rammen på denne triatlonsykkelen har Renovo kalt Hoodoo, er bygget på en Kuota Kween K-sykkel. Det er også en av de dyreste rammene Renovo lager.  Foto: Renovobikes.com
HEFTIG: Rammen på denne triatlonsykkelen har Renovo kalt Hoodoo, er bygget på en Kuota Kween K-sykkel. Det er også en av de dyreste rammene Renovo lager. Foto: Renovobikes.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sykler lagd av tre begynner å gjøre seg gjeldende, og nylig ble den Ikea-aktige Sandwich-sykkelen vi skrev om i mai gjort tilgjengelig for salg.

Håndlagd

Den er nok ikke for alle. Et bedre alternativ for den syklende entusiasten med sans for håndverk i tre, er nok det som lages hos det velrennomerte amerikanske sykkelselskapet Renovo.

Her får du lekre sykkelrammer som skal passe alle typer sykler, og alt er nøye pusset og polert av fagfolk som skal vi dømme etter bildene i serien under, tar jobben sin på alvor.

Stor bildeserie her:

Naturlig evne til å absorbere støt

Renovo sier rammene gjør syklingen mer behagelig enn enn andre sykkelrammer fordi tre er en naturlig støtabsorberer, og at materialet fungerer bedre enn karbon til å absobere vibrasjoner fra underlaget. De fremhever også holdbarheten i materialet og stivheten i trerammene. Stivheten blir tilpasset vekten og kjørestilen til den enkelte kjøper.

Når det gjelder vekten på rammen, sier Renovo at den ligger på omtrent det samme som stålrammer av høy kvalitet, og de kunne fått den ned i samme vekt som karbon, men det ville gått ut over holdbarheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer