Trafikkregler for elsparkesykkel

- Terskelen for å bruke dem i rusa tilstand er for lav

En spørreundersøkelse viser at mange tar sjansen på å kjøre elsparkesykkel etter inntak av alkohol. Trygg Trafikk sier skadetall viser samme tendens.

ØNSKER OMKLASIFISERING: Trygg Trafikk ønsker at elsparkesykkel skal defineres som motorkjøretøy, for klarere regler i trafikken. Foto: NTB
ØNSKER OMKLASIFISERING: Trygg Trafikk ønsker at elsparkesykkel skal defineres som motorkjøretøy, for klarere regler i trafikken. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En spørreundersøkelse fra Transportøkonomisk institutt (TØI) viser at 43 prosent av de som bruker elsparkesykler har kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

Trygg Trafikk mener skadetallene fra legevakta i hovedstaden bekrefter tendensen, og jobber for en omklassifisering av elsparkesykkelen til motorkjøretøy - som dermed vil bety bruk av promillegrense for framkomstmiddelet.

Flest skader ved ruspåvirket kjøring

Trygg Trafikk sier til Dinside at TØIs spørreundersøkelse samsvarer godt med skadetall fra legevakten i Oslo, der størsteparten av de som møter opp på grunn av skader ved elsparkesykkelbruk, har skadet seg i ruspåvirket tilstand.

Christoffer Solstad Steen, senior kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, sier til Dinside at de tror tilgjengeligheten i hovedstaden har vært et bidrag, ettersom elsparkesyklene finnes «overalt» i den indre bykjernen.

- Det er viktig å huske på at det ikke er lov å kjøre beruset selv om det ikke er en promillegrense, påpeker han.

Frode Andreassen, seksjonleder ved seksjon for trafikk- og sjøtjeneste i Oslo politidistrikt, sier til Dinside at de ikke sitter på statistikk vedrørende problematikken rundt elsparkesyklister og alkoholbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer