E-twow Booster V mot E-wheels E2S

Test av el-sparkesykler

Vi tester billig mot dyr.

ELEKTRISKE SPARKESYKLER: Bor du i Oslo ser du dem nok overalt om dagen. Vi tester to el-sparkesykler. Foto: Kirsti Østvang
ELEKTRISKE SPARKESYKLER: Bor du i Oslo ser du dem nok overalt om dagen. Vi tester to el-sparkesykler. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 6. mai 2019: Oppdatert med informasjon om støtte og «kick-start» for E-twow.

Dette året har de kommet for fullt. Elektriske sparkesykler er på kort tid blitt en vant syn i bybildet, til glede for noen og forargelse for andre. I deler av Oslo kan du enkelt leie el-sparkesykler fra to ulike operatører. Dagbladet (Pluss) har gått disse nærmere i sømmene. men det er også mange som foretrekker å ha sin egen.

Vi er selvsagt også nysgjerrige på dette fenomenet, og har tatt inn to modeller i hver sin prisklasse for å undersøke hva de tilbyr, hvorfor dette har «tatt helt av» og hva du får for pengene hvis du går en dyrere modell.

De to modellene er E-wheels E2S, som forhandles av Airwheels.no, og E-twow Booster V, forhandles av Elspark.no. Førstnevnte har en veiledende pris på 4990 kroner, mens Booster V koster 10.990 kroner. Så du kan med sikkerhet si at det er en stor prisforskjell mellom de to.

Design

Ewheels E2S minner mye om Xiaomis elektriske sparkesykler, det nevnes også på produktsiden i Airwheels nettbutikk, med et mørkt grått design med den lettgjenkjenningelige røde bremsekabelen som slynger seg fra styret ned til forhjulet. I motsetning til Booster V, har E2S en tradisjonell håndbrems som bremser både foran og bak, i tillegg har du en bakbrems direkte på hjulet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.