Utstyr til løping

Test av mobilbelter

Av tre enkle mobilbelter for løping er det én sikker vinner.

MOBILBELTE: På raske løpeturer hvor du ikke føler behov for å ha med drikke, er mobilbelter som dette veldig praktisk. Foto: Sondre Chávez-Njarga
MOBILBELTE: På raske løpeturer hvor du ikke føler behov for å ha med drikke, er mobilbelter som dette veldig praktisk. Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker man å ha med mobilen på løpetur, fins det enkle, praktiske mobilbelter som løser dette. Men selv om disse i teorien er enkle og greie, er det ikke alle som fungerer like godt.

Vi har testet tre slike mobilbelter, to rimelige mot et litt dyrere.

Étt av beltene er klart bedre enn de to andre.

Trippel-test

Vi har testet et belte fra sportskjeden XXL, et fra Clas Ohlson og et fra merkevaren Nike.

Samtidig som de to rimeligste beltene har noen tydelige likheter, er det samtidig to ting som skiller dem fra beltet til Nike: Prisen og kvaliteten.

Noen ganger er det sånn at du må betale mer for å få god kvalitet - men ikke alltid, slik mange av våre tidligere tester har vist. Denne gangen er det derimot tilfellet.

Her kan du lese enkeltomtaler av hvert av produktene vi har testet.

Løpebelte unisex

XXL, 89 kroner

Foto: Sondre Chávez-Njarga
Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer

Det er ett pluss med det rimelige beltet fra XXL, og det er at det har refleks, som kommer godt med i tiden vi er inne i. Utover dette er det dessverre noen kraftige minus ved mobilbeltet:

Ikke bare er det for stort for testeren rundt midjen. Det er umulig å få stramt nok, noe som ikke burde vært umulig for en norsk dame i størrelse medium. I tillegg blir det slakkere i strikken når du løper med det - fordi plastreguleringen på beltet ikke er stram nok. Da har du fort en mobil som slenger rundt, og det fungerer dårlig. Selve beltet og mangelen på særlig elastisitet i stoffet det er laget av, gjør også sitt til at det oppleves som stort å ha på.

Beltet kan justeres, men passer ikke damer i størrelse medium. Og det sklir opp og blir ekstra stort under løping. Foto: Sondre Chávez-Njarga
Beltet kan justeres, men passer ikke damer i størrelse medium. Og det sklir opp og blir ekstra stort under løping. Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer

Beltet har en større og en mindre lomme på sida, så du har plass til en større mobiltelefon, nøkler og en sjokolade eller liknende.

Terningkast 3.

Asaklitt oppbevaringsbelte

Clas Ohlson, 69,90 kr

Foto: Sondre Chávez-Njarga
Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer

Svart, enkelt belte i strechmateriale, som fungerer greit på løpeturer - men også her sliter vi med å få beltet stramt nok. Løsningen blir å ha det på med mobillomma på ryggen, da unngår vi at det beveger seg så mye. Det vider seg heller ikke ut slik beltet fra XXL gjør på grunn av mye stretch, og fungerer dermed greit - som også gir det god plass til tingene dine, uten at det oppleves som for stort.

Lomme på baksiden er praktisk, men beltet kan ikke justeres godt nok for alle. Foto: Sondre Chávez-Njarga
Lomme på baksiden er praktisk, men beltet kan ikke justeres godt nok for alle. Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer

Et greit belte - som burde hatt bedre justeringsmuligheter.

Terningkast 4

Nike Performance Slim Waistpack 2.0 unisex

Zalando, 199 kroner

Foto: Sondre Chávez-Njarga
Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer

Mobilbeltet fra Nike koster mer enn det dobbelte sammenlignet med konkurrentene, men det er også et bedre belte totalt sett. Og prisen er likevel ikke skyhøy når du faktisk får akkurat det du trenger.

Selv om det kun har en lomme, gjør materialet i stretch at du fint får med en større mobiltelefon, bilnøkler og en treningsbar på løpetur. Beltet har svært gode justeringsmuligheter, og sitter på som støpt under løpeturen. Dermed unngå du irritasjon med et belte i bevegelse, som hopper og spretter eller siger under løping.

Svært gode justeringsmuligheter - og det holder seg på plass. Foto: Sondre Chávez-Njarga
Svært gode justeringsmuligheter - og det holder seg på plass. Foto: Sondre Chávez-Njarga Vis mer

Et enkelt mobilbelte - som gjør nøyaktig det det er laget for.

Terningkast 6

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer