Test av sportsørepropper

Vi har testet seks ørepropper og hodetelefoner for løping og sportsbruk.

TRENINGSLYD: Vi har testet seks ulike ørepropper og hodetelefoner for sportsbruk, og det er én som skiller seg veldig ut. Foto: Per Ervland
TRENINGSLYD: Vi har testet seks ulike ørepropper og hodetelefoner for sportsbruk, og det er én som skiller seg veldig ut. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange foretrekker å trene med musikk på øret. Undersøkelser viser faktisk også at musikk under trening kan bedre ytelsen.

Det finnes en mengde ulike patenter for øretelefoner og øreplugger for treningsbruk, og i denne testen har vi lagt vekt på å teste en del ulike løsninger.

Nedenfor kan du se våre vurderinger av de enkelte.

Hva som er best for deg, vil også være litt avhengig av dine generelle preferanser. Noen liker rett og slett ikke å ha plugger inne i ørene, mens andre ikke vil ha utenpåliggende øreklokker.

Det er også endel øvrige funksjoner som du kan få eller ikke få ved de ulike løsningene. Her er noen vurderinger du bør gjøre i forhold til hvilke øreplugger eller -klokker du velger:

Tenk på dette før du velger

Plugger eller klokker? Dette vil være et individuelt valg, hva den enkelte foretrekker. Liker du ikke å ha plugger i ørene, vel - da bør du også velge en annen løsning.

Liker du ikke plugger i ørene fordi de faller ut når du blir svett? Da bør du rett og slett velge plugger med en annen patent - for ja: Det finnes plugger som ikke rikker seg selv om perspirasjonen er høy. Prøv plugger med "haifinner" som de vi har testet fra Bose og Sennheiser - de sitter overraskende bra - det samme gjelder plugger med bøyler over ørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.