Test av sykkelhjelmer

Folksam har testet 13 vanlige sykkelhjelmer, og funnet store svakheter blant de mest populære hjelmene.

TEST AV SYKKELHJELMER: Den oppblåsbare Hövding-hjelmen, som ligger som en krage rundt halsen før den blåses opp ved nødsfall, er tre ganger bedre enn øvrige hjelmer når det gjelder beskyttelse mot støt mot hodet. Etto Zero (til høyre) er best i test, mens skatehjelmene som eksempelvis Bell Faction kommer dårligst ut.
TEST AV SYKKELHJELMER: Den oppblåsbare Hövding-hjelmen, som ligger som en krage rundt halsen før den blåses opp ved nødsfall, er tre ganger bedre enn øvrige hjelmer når det gjelder beskyttelse mot støt mot hodet. Etto Zero (til høyre) er best i test, mens skatehjelmene som eksempelvis Bell Faction kommer dårligst ut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folksam i Sverige har testet 13 av de mest populære sykkelhjelmene på det svenske markedet. Som du kan se av listen, selges de fleste av disse også på det norske markedet.

– Det er stor forskjell på de beste og de dårligste hjelmene, skriver Folksam i en pressemelding.

Hjelmene har gjennomgått tøffe tester, som speiler både singelulykker og ulykker når en syklist blir påkjørt av en bil.

Beste oppnåelige score er 12 poeng, og det er det ingen som har oppnådd. Den beste hjelmen får ni poeng, og de dårligste kun fem poeng.

Den "usynlige" hjelmen tåler slag best

Det mest overraskende er kanskje at den usynlige Hövding-hjelmen, som DinSide skrev om i 2010, kom ut som overlegent best i slagtesten: Klart best i slagtesten! Minst tre ganger bedre enn øvrige hjelmer er testkommentaren fra Folksam.

Hövding blåses opp som en kollisjonspute når sensorene registrerer at du er "ute på tynn is". Du kan lese mer om hvordan Hövding fungerer i denne artikkelen.

Det har imidlertid ikke vært mulig å gjennomføre komplette tester av denne hjelmen, da hjelmens design krever en annen testmetode for singelulykke og sykkel/bilulykke. Dermed har ikke Folksam kunne gi sammenlagtkarakter for denne hjelmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer