Test av treningsørepropper 2016

Hvilke ørepropper er best til løping og sportsbruk?

GOD LYD ER VIKTIG, MEN ...: De beste treningsøreproppene er også gode å ha på seg og enkle å bruke under treningsøkten. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GOD LYD ER VIKTIG, MEN ...: De beste treningsøreproppene er også gode å ha på seg og enkle å bruke under treningsøkten. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens noen mener det er aller best å trene uten musikk, slik at man kan for eksempel kan løpe i eget tempo, ikke musikkens, er det andre som ikke klarer seg uten lyd på øret til treningsøkta.

På en grå, regnfull dag kan det være akkurat det som skal til for at du klarer å motivere deg til å stå løpet ut.

Mange alternativer

Å finne de perfekte treningsøreproppene er imidlertid ingen enkel sak, da det er mye forskjellig å velge mellom.

Hva som er best for deg, vil naturligvis være avhengig av dine personlige preferanser.

Noen liker å ha plugger inne i ørene, mens andre foretrekker er utenpåliggende løsninger. God lyd liker forhåpentligvis alle.

Vi har i løpet av våren tatt med et knippe treningsørepropper ut på løpetur. De koster mellom 200 og 1.200 kroner, og er både trådløse og ledningsbaserte.

LES OGSÅ: Vi har testet ørepropper for løping med pulsmåling

Ikke bare god lyd som teller

I tillegg til god lyd, har vi lagt stor vekt på om proppene er enkle å feste i øret, om de sitter godt under hele treningen og om de er enkle å betjene.

Prisen teller naturligvis også inn, og siden prisforskjellene kan variere ganske stort, er ikke nødvendigvis alle produktene sammenlignbare.

Best i test?

Selv om de trådløse variantene skal være mer praktiske, siden man ikke trenger å koble en ledning til mobilen, opplever vi de ledningsbaserte som jevnt over bedre, siden selve øreproppen ofte er mindre.

Og i hvert fall én produsent klarer å bevise at ledningen ikke nødvendigvis er i veien - ja, vi merker den knapt.

Les videre:
>> Test av fire trådløse treningsørepropper
>> Test av fem treningsørepropper med ledning

BOSE SOUNDSPORT: Stikker av med seieren med klar margin. Treningsøreproppene er behagelige, det er enkelt å styre musikk og lyden er helt super! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BOSE SOUNDSPORT: Stikker av med seieren med klar margin. Treningsøreproppene er behagelige, det er enkelt å styre musikk og lyden er helt super! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


LES OGSÅ:
Tenk på dette før du velger treningsørepropper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer