Test av sykkelhjelmer 2020

Test avslører beste sykkelhjelm

Svensk test avslører store forskjeller. Og dyrest er ikke best.

TEST AV SYKKELHJELMER: En svensk test av 27 sykkelhjelmer avslører store forskjeller når det kommer til sikkerhet, selv om alle består europeiske godkjenningskrav. Billig-hjelm fra Biltema er den beste blant de konvensjonelle sykkelhjelmene i testen. Foto: Folksam
TEST AV SYKKELHJELMER: En svensk test av 27 sykkelhjelmer avslører store forskjeller når det kommer til sikkerhet, selv om alle består europeiske godkjenningskrav. Billig-hjelm fra Biltema er den beste blant de konvensjonelle sykkelhjelmene i testen. Foto: Folksam Vis mer
Publisert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam gjennomfører jevnlig tester av alt fra hjelmer til husmaling og andre ting.

De har utført tester av sykkel-, ride- og skihjelmer siden 2012, for å hjelpe forbrukerne til å velge en trygg hjelm.

Nå er årets test av sykkelhjelmer ute, og konklusjonen er: Det er store forskjeller på sikkerheten i sykkelhjelmer - og dyrest er ikke alltid best.

- Mange som ikke beskytter godt nok

Alle hjelmene i testen har bestått alle europeiske krav til tester, men likevel er det store forskjeller i sikkerheten de yter.

- Selv om utviklingen går fremover er det fremdeles for mange hjelmer som godkjennes, som ikke beskytter tilstrekkelig ved en sykkelulykke, sier Helena Stigson, trafikksikkerhetsforsker i Folksam og ansvarlig for testene.

Alle hjelmene i Folksam-testen er tidligere testet og har bestått alle europeiske krav til tester, som betyr at de må bestå kravene som stilles for rette slag mot hodet.

Men Folksam tester i tillegg hjelmene for skrå slag mot hodet, i tillegg til at de gjør datasimuleringer for å undersøke hvilken beskyttelse hjelmen gir mot hjernerystelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.