Test av sykkelhjelmer 2020

Test avslører beste sykkelhjelm

Svensk test avslører store forskjeller. Og dyrest er ikke best.

TEST AV SYKKELHJELMER: En svensk test av 27 sykkelhjelmer avslører store forskjeller når det kommer til sikkerhet, selv om alle består europeiske godkjenningskrav. Billig-hjelm fra Biltema er den beste blant de konvensjonelle sykkelhjelmene i testen. Foto: Folksam
TEST AV SYKKELHJELMER: En svensk test av 27 sykkelhjelmer avslører store forskjeller når det kommer til sikkerhet, selv om alle består europeiske godkjenningskrav. Billig-hjelm fra Biltema er den beste blant de konvensjonelle sykkelhjelmene i testen. Foto: Folksam Vis mer
Publisert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam gjennomfører jevnlig tester av alt fra hjelmer til husmaling og andre ting.

De har utført tester av sykkel-, ride- og skihjelmer siden 2012, for å hjelpe forbrukerne til å velge en trygg hjelm.

Nå er årets test av sykkelhjelmer ute, og konklusjonen er: Det er store forskjeller på sikkerheten i sykkelhjelmer - og dyrest er ikke alltid best.

- Mange som ikke beskytter godt nok

Alle hjelmene i testen har bestått alle europeiske krav til tester, men likevel er det store forskjeller i sikkerheten de yter.

- Selv om utviklingen går fremover er det fremdeles for mange hjelmer som godkjennes, som ikke beskytter tilstrekkelig ved en sykkelulykke, sier Helena Stigson, trafikksikkerhetsforsker i Folksam og ansvarlig for testene.

Alle hjelmene i Folksam-testen er tidligere testet og har bestått alle europeiske krav til tester, som betyr at de må bestå kravene som stilles for rette slag mot hodet.

Men Folksam tester i tillegg hjelmene for skrå slag mot hodet, i tillegg til at de gjør datasimuleringer for å undersøke hvilken beskyttelse hjelmen gir mot hjernerystelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer