Mate X

Test: Blant de tøffeste elsyklene vi har testet

Men danske Mate Bike er ikke helt i mål.

MATE X: Du blir fort blant de tøffeste i gata når du sykler rundt på denne. Foto: Øystein B. Fossum
MATE X: Du blir fort blant de tøffeste i gata når du sykler rundt på denne. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange sykkelprodusenter lager elsyklene så like som mulig vanlige sykler, er det enkelte som gjør litt for å skille seg ut. Et godt eksempel på det er den spanske produsenten Rayvold, men også danske Mate Bike, som har gjennomført to suksessfulle runder på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo.

Mate X er den nyeste og er en røffere variant av Mate City, som fikk gode skussmål i en Naf-test i fjor sommer, og har ekstra grove og brede dekk på hele 4 tommer.

Litt annerledes

Hovedessensen med Mate-syklene er at de kan klappes sammen for å gjøre det enklere å transportere dem. Dette gjøres ved å bruke en bryter ved leddet midt på sykkelen og deretter vende halve sykkelen 180 grader.

Du kan også klappe sammen styret og setet for å gjøre sykkelen enda mer kompakt når den er sammenbrettet, men ettersom sykkelen veier nærmere 30 kilo, er det ikke slik at du enkelt bærer den med deg med én hånd. På grunn av de tjukke dekkene er Mate X forholdsvis stor selv når den er pakket sammen.

Men inn ut og ut av bil eller tog er ikke et stort problem.

Håndtaket, eller hanken om du vil, som er plassert på undersiden, gjør seg godt når du skal låse fast sykkelen. Ramma er så stor at du helst bør ha en slange- eller kjettinglås hvis du vil låse rundt her, men takket være hanken, som ikke er mer enn én centimeter i diameter, kan du også bruk en folde- eller bøylelås for å sikre Mate X til et sykkelstativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer