TEST: Det ultimate villmarkstilbehøret?

BioLite er det miljøvennlige turkjøkkenet som koker, steker og lader.

FIN GRILL: Det går fort å grille noen pølser på grillelementet. Til venstre for åpningen - som du også kan lukke med et lokk - er det varmest.  Foto: THOMAS STRZELECKI
FIN GRILL: Det går fort å grille noen pølser på grillelementet. Til venstre for åpningen - som du også kan lukke med et lokk - er det varmest. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en del hype tilknyttet BioLite-serien de siste årene. Et miljøvennlig produkt som etterlater seg kun litt aske fra noen brente kvister, og som samtidig kan lade elektronikk gjennom en USB-inngang.

I tillegg til selve BioLiten har det kommet en grill og en kjele.

DinSide har fulgt lanseringen av BioLite og tilbehøret en stund, og har testet produktene rett utenfor huset og i marka.

Hva er det egentlig?

Hva er en BioLite? Jo, et portabelt og ganske tungt bærbart ildsted som bruker små kvister eller liknende til å sette i gang en vifte som så holder bålet vedlike. Når det er nok varme, kan BioLiten lade for eksempel mobilen eller nettbrettet ditt.

Les: Denne billige brenneren ble kåret til best i test

Det er «termoelektrisk teknologi» som omformer varme til elektrisitet. Den setter først i gang viften, som lager ganske mye lyd, før du så kan begynne å lade.

BioLite veier som sagt en del, så dette er ikke et produkt for gramtellere. Selve BioLiten veier 935 gram og koster rundt 1.700 kroner, mens grillen og kjelen veier henholdsvis 850 og 465 gram. Begge koster rundt 900 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer