TEST: E-sykkel Universal fra Europris

Elsykkel til under 8.000 kroner.

BILLIG: Europris-elsykkelen til 7.990 kroner er en av de billigste på det norske markedet. Den har skarp konkurranse fra blant andre Biltema og Clas Ohlson, som leverer bra elsykler i samme prisklase. Foto: TORE NESET
BILLIG: Europris-elsykkelen til 7.990 kroner er en av de billigste på det norske markedet. Den har skarp konkurranse fra blant andre Biltema og Clas Ohlson, som leverer bra elsykler i samme prisklase. Foto: TORE NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang vi skriver om elsykler til mangfoldige titusener av kroner klager leserne. De mener at prisen er helt vanvittig for noe som etter deres mening bare er en helt vanlig sykkel til 2-3.000 kroner med en billig, asiatisk elektromotor på.

Riktig så enkelt er det nok ikke. For gode elsykler har både avanserte og dyre motor/batterisystemer samt forsterket ramme og utstyr som skal kompensere for økt vekt og annerledes oppførsel i trafikken.

LES OGSÅ: Tips og råd med kjøp av elsykkel

Flere elsykler under 10.000

På den annen side finnes det elsykler til under 10.000 kroner. I fjor testet vi to fra henholdsvis Biltema og Clas Ohlson i duell. Og for tre uker siden testet vi en ny, sportslig terrengmodell fra Biltema.

Også altmulig-billigkjeden Europris vil være med i konkurransen om sparsomme elsykkelkunder. Deres Esykkel koster 7.990 og plasserer seg dermed blant de billigste elsykkelene på det norske markedet. De er imidlertid ikke billigst.

Clas Ohlson har ssatt ned prisen på sin Off Course til 7.495.Biltemas Pedelec Gent 3 girs 28 tommer koster 5.999. I tillegg har Biltema også en sammenleggbar mini-elsykkel til 4.999.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer