TEST: Fitbit Blaze

Vi sier det først som sist: Ja, vi liker Fitbit Blaze.

RASK OVERSIKT: Fitbit Blaze er enkel i bruk, og gir deg rask oversikt over hvordan du ligger an med tanke på dagens mål om skritt og forbrenning. Og så kan den måle puls. Foto: KRISTIN SØRDAL
RASK OVERSIKT: Fitbit Blaze er enkel i bruk, og gir deg rask oversikt over hvordan du ligger an med tanke på dagens mål om skritt og forbrenning. Og så kan den måle puls. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet flere av aktivitetsarmbåndene til både Fitbit og andre. Blant Fitbit-armbånden er det noen vi liker bedre enn andre: Vi har tidligere gitt Fitbit Charge HR en 5-er på terningen, mens den mye større og altfor klumpete Fitbit Surge kun stod til en 4-er, mye nettopp på grunn av at den er såpass stor og klumpete. Vi ble heller ikke super-imponerte over det nye Fitbit-armbåndet Alta - som kun fikk en 3-er da vi nylig testet det.

Men nå: Til Fitbit Blaze.

- Åhnei, hvorfor må de lage den så stor, var reaksjonen i redaksjonen da vi pakket opp klokka.

Men etter å ha testet Blaze over en lengre periode, må vi si at størrelsen overhodet ikke er noe problem. Heller tvert imot:

Stort er bra!

Ja, skjermen er stor. Men i motsetning til Surge, som bygger mye i høyden, er Blaze ganske flat. Den ligger pent på håndleddet og bygger altså ikke mye i høyden.

Den sitter veldig godt på armen; vi kan nesten ikke merke at vi har den på.

Den store skjermen er noe av det vi liker aller best med Blaze: Det gjør at du får mye informasjon på én gang, samt at det er lett å se og lese informasjonen du vil ha.

Og vi må understreke det: Produsenten kaller Fitbit Blaze en «smart fitness klokke» - og er mer en kombinasjon av et aktivitetsarmbånd med noen smartklokkefunksjoner.

JA, DEN ER STOR: Blaze er større enn "standard" sktivitetsarmbånd - men den føles likevel ikke så stor, fordi den er såpass lav. Foto: KRISTIN SØRDAL
JA, DEN ER STOR: Blaze er større enn "standard" sktivitetsarmbånd - men den føles likevel ikke så stor, fordi den er såpass lav. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merVenne-utfordringer får deg ut av sofaen

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Fitbit-appen er virkelig bra.

Det er lett å skjønne hvordan man skal navigere seg rundt i appen og finne den informasjonen man trenger, og informasjonen er lettfattelig presentert. Noen slike apper til aktivitetsarmbånd kan bli for mye og forvirrende, men her er Fitbit blant de aller beste - i alle fall av de vi har testet.

UTFORDRE VENNER? De sosiale funksjonene i Fitbit-appen er et stort pluss. Her kan du utfordre venner som også har Fitbit til vennskapelige kamper om hvem som er mest aktiv på en dag, en helg eller en uke. Det kan få deg opp av sofaen da du egentlig ikke tenkte deg ut! Foto: KRISTIN SØRDAL
UTFORDRE VENNER? De sosiale funksjonene i Fitbit-appen er et stort pluss. Her kan du utfordre venner som også har Fitbit til vennskapelige kamper om hvem som er mest aktiv på en dag, en helg eller en uke. Det kan få deg opp av sofaen da du egentlig ikke tenkte deg ut! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merOg ja, vi må bare nevne det igjen: Vi elsker de sosiale funksjonene i Fitbit-appen, hvor du kan se hvor mye vennene dine går, og at dere kan utfordre hverandre i ulike konkurranser, som å se hvem som tar mest skritt i løpet av en dag, en helg eller en uke.

Om du en sen kveld ser at kompisen vil komme til å slå deg på målstreken i antall skritt den dagen, vil den få enhver sofasliter ut av sofaen og en runde rundt kvartalet før sengetid.

Medaljene du tjener opp etterhvert som du forbedrer aktivitetsnivået gir også en ekstra vitamininnsprøytning og kan være med på å få deg mer aktiv.

LOGG EN ØKT: Du kan velge hvilke treningsøkter som er mest aktuelle for deg, og så kan du starte og stoppe øktene fra klokka. Men den logger ikke distansen nøyaktig om du ikke har telefonen med - for klokka har ikke GPS. Foto: KRISTIN SØRDAL
LOGG EN ØKT: Du kan velge hvilke treningsøkter som er mest aktuelle for deg, og så kan du starte og stoppe øktene fra klokka. Men den logger ikke distansen nøyaktig om du ikke har telefonen med - for klokka har ikke GPS. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merMåler distanse med telefonens GPS

Den oversiktlige skjermen gir deg god oversikt over hvordan du ligger an i forhold til målsettingene dine om antall skritt og kalorier forbrent hver dag.

Vi liker du du har lett tilgang på det aller meste av informasjon du trenger, fra klokka. At du ikke må inn på appen for å sjekke - for det blir det let til at du ikke gjør, og da er nesten hele poenget borte.

Du har tilgang på informasjon om skritt, puls, kalorier forbrent, trapper gått (egentlig stigning, ikke kun trapper), samt distanse.

Du kan også starte og stoppe ulike treningsøkter fra klokka - også gåturer. Det er også en stoppeklokke der, som er lett å bruke - det kan være kjekt ved for eksempel intervalltreninger eller annet.

Det eneste som er dumt, er at distansemålingene kun blir korrekte dersom du har med deg telefonen din.

Det er nemlig ingen innebygget GPS i klokka - den bruker telefonens GPS til å spore hvor langt du går. Noen ganger kan det være deilig å slippe å ha med seg telefonen når du er ute og trener eller går - men da får du altså ikke registrert hvor langt du har gått eller løpt.

LADER: Du trygger enheten ut av remmen for å lade i en egen "krybbe". Det går cirka 6 dager mellom hver gang vi må lade. Foto: KRISTIN SØRDAL
LADER: Du trygger enheten ut av remmen for å lade i en egen "krybbe". Det går cirka 6 dager mellom hver gang vi må lade. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merHva spiser du egentlig?

Du kan også legge inn informasjon hva du spiser i løpet av dagen og få et detaljert kaloriregnskap, som kan være nyttig for noen. Du kan søke opp matvarer, men dette er fra en amerikansk matvaretabell og ikke korrekt for norske matvarer.

INN OG UT: Du kan logge hva du spiser, så får du oversikt over kalorier inn og kalorier forbrent. Foto: KRISTIN SØRDAL
INN OG UT: Du kan logge hva du spiser, så får du oversikt over kalorier inn og kalorier forbrent. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merDersom du vil benytte deg av dette og dette faktisk skal ha noen verdi, må du legge inn informasjon om matvarene selv - men det kan du fint gjøre; det tar kanskje litt tid de første gangen du legger inn en ny matvare, men om du legger det inn som standardiserte matvarer, kan du bruke den neste gang du skal loggføre et måltid.

MEDALJER: Stadige belønninger med ulike morsomme medaljer gjør det ekstra gøy å være i bevegelse. Foto: KRISTIN SØRDAL
MEDALJER: Stadige belønninger med ulike morsomme medaljer gjør det ekstra gøy å være i bevegelse. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merKonklusjon: En soleklar 5-er!

Fitbit Blaze er komfortabel å ha på, den er enkel å bruke, og den gir tydelig og lettfattelig informasjon på en skjerm som gjør at det er let å lese. Du kan stille den inn til å varsle når noen ringer - og da kan du se hvem det er som ringer - og du kan lese sms-er, samt få kalendervarslinger.

Du kan også styre musikken fra telefonen, det er kjekt!

Vi liker funksjonene, vi liker at de er enkle å forholde seg til, og vi liker de sosiale funksjonene i Fitbit-appen.

Totalt sett er dette en soleklar 5-er.

Trekk for at den ikke registrerer korrekt distanse uten telefonen til stede. Vi har også opplevd noe oppdateringsproblemer; vi har rett og slett problemer med å få oppdatert. Og skjermen er ikke av de beste i sollys; der sliter den med mye reflekser.

Blaze har selvsagt også vibrasjonsvekking og søvnregistrering, som de andre Fitbit-armbåndene. Vekkingen er super.

BEHAGELIG PÅ: Her ser du Blaze sammen med et aktivitetsarmbånd fra Garmin, om er "standard" i størrelse. Blaze er større i omkrets, men ikke så høy. Og den sitter veldig godt på armen. Merk deg imidlertid skjermen på Blaze; den er litt svak i sterkt lys og sollys. Foto: KRISTIN SØRDAL
BEHAGELIG PÅ: Her ser du Blaze sammen med et aktivitetsarmbånd fra Garmin, om er "standard" i størrelse. Blaze er større i omkrets, men ikke så høy. Og den sitter veldig godt på armen. Merk deg imidlertid skjermen på Blaze; den er litt svak i sterkt lys og sollys. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
TELLER GANSKE RIKTIG: Vi har ikke telt skrittene selv, men sammenliknet med andre aktivitetsklokker vi har testet samtidig, teller Blaze ganske likt - selv om den nok er blant de mer optimistiske. Likevel: Det er aktivitetsnivået ditt du vil overvåke, og sånn sett er det dine individuelle endringer du er ute etter å fange opp. Foto: KRISTIN SØRDAL
TELLER GANSKE RIKTIG: Vi har ikke telt skrittene selv, men sammenliknet med andre aktivitetsklokker vi har testet samtidig, teller Blaze ganske likt - selv om den nok er blant de mer optimistiske. Likevel: Det er aktivitetsnivået ditt du vil overvåke, og sånn sett er det dine individuelle endringer du er ute etter å fange opp. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Testresultat

Fitbit Blaze

Behagelig å ha på, enkel i bruk - både klokka og appen. Morsomt med sosiale funksjoner og medaljer. Enkel tilgang til alle viktigste data på håndleddet. Har smartklokkefunksjoner som sms-er og varsling om samtaler på klokka.

Må ha med telefon for korrekt måling av distanse. Reflekser på skjerm i sollys. Vanskeligheter med oppdatering.


LES OGSÅ:
Sammenilkningstest av 5 aktivitetsarmbånd
5 smarte ting et aktivitetsarmbånd kan gjøre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer