TEST: Gooper DryBag

DinSide har testet om nykomligen er 100 prosent vanntett.

NERVØSE Ville du tatt sjansen på å la et barn senke ned iPhonen din ned i et vann?  Foto: Thomas Strzelecki
NERVØSE Ville du tatt sjansen på å la et barn senke ned iPhonen din ned i et vann? Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi drar med nettbrett og mobiler på badeferier og fuktige turer i skog og mark, og mister de ned i noe i noe vått og vondt. I det hele tatt har vi med teknologi for tusenvis av kroner når vi pakker bagasjen til for eksempel høstferien. Det har ikke teknologien alltid godt av. Følgelig er det ikke så rart at Sony har satset på den vanntette Xperia-serien.

Men de fleste har ikke en Xperia-mobil eller nettbrett. Dermed kan nykomlingen Goopers vanntette plastbagger for mobil og nettbrett være et alternativ.

Test: Er Lifeproof-dekselet for iPhone virkelig vanntett?

Hva lover de?

Produsenten sier følgende om Gooper-plastbaggene:

  • De er hermetisk lukket og vanntette inntil 30 meter
  • Du kan bruke nettbrett og mobil selv om de er inne i baggene
  • Du trenger ikke ta de ut når du vil snakke eller høre musikk
  • Du skal slippe å kludre når du lukker baggene

Autolås

Når du åpner en Gooper, løfter du først den øverste magnetåpningen fra magneten under. Altså har du tre magnetsider som jobber sammen om å holde baggen tett. Det er rimelig effektivt. Åpne så den øverste magnetåpningen og putt inn nettbrett/mobil.

Les: DinSide tester Sonys vanntette nettbrett

Det neste som skjer at den øverst magnetåpningen lukkes automatisk før den igjen låser seg til den tredje magneten. Enkel, kjapt og tilsynelatende veldig trygt.

Holder den vann?

Vi tok med tre ivrige nettbrukere ut i til et vann i skogen for å teste om produsentens lovnader, unnskyld uttrykket, holdt vann.

Her var det like greit å rett på sak: Vi puttet først nettbrettet i en Gooper Tablet Extreme og lot ungene senke den helt under vann i et halvt minutt. Vel ute igjen var nettbrettet like tørt som før, bortsett fra noen få dråper den fikk på seg på veien ut av baggen.

Det samme skjedde med mobil-baggen, Smart Phone Model 16. Gooper lukket seg enkelt og effektivt og mobilen var helt tørr da vi tok den ut etter å ha vært helt nedsenket i vann.

Vanntett mobil? DinSide har testet Sony Xperia Z

Det funker

Det er heller ikke noe problem å bruke berøringskjemene når de var inni baggene og man kunne også høre lyden fra dem uten problemer. Med andre ord: Gooper DryBag holder akkurat det de lover.

Bruk?

Nettbrett-versjonen Tablet Extreme har fire festepunkter for når du vil bruke karttjenester på for eksempel en kajakk, mens mobil-versjonen har et hull for en sikkerhetsstropp du kan ha rundt håndleddet når du bader.

Gooper DryBag vil passe for alt du er redd for skal bli vått på ferie, i skogen eller i slalombakken, og kommer i tre størrelser for mobiler og to varianter for nettbrett.

Vi fant mobilversjonen til 229,- på nett, mens nettbrettversjonen blir tilgjengelig når GoGooper.no er oppe om noen uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer