Sykkelhansker for vinterbruk

Test: Hanskene for vintersyklisten

Vi har testet seks par hummerhansker som holder hendene varme og tørre i vinter.

SYKKELHANSKER: Skal du sykle i vinter er det viktig å holde hendene varme, og hummerhansker er et godt alternativ til votter og vanlige hansker. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SYKKELHANSKER: Skal du sykle i vinter er det viktig å holde hendene varme, og hummerhansker er et godt alternativ til votter og vanlige hansker. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Hvis du går med planer om å bli helårssyklist, bør du vite at det er alfa og omega å kle seg riktig etter været.

Dersom du tidligere ikke har syklet om vinteren, vil du kanskje få deg en kalddusj når du tråkker deg av gårde en kald desembermorgen. Som igjen kan føre til at du mister lysten på videre sykling den vinteren.

Derfor er det viktigt å kle seg godt, og spesielt hendene er utsatt når det regner, blåser og er kaldt, fordi de for det meste holdes i ro.

Dermed gjør du lurt i skaffe deg noe gode, varme og vann- og vindtette hansker eller votter, som gjør hverdagen som sykkelpendler litt mer levelig.

Hummerhansker

Når valget står mellom hansker og votter, opplever vi at hansker ofte blir litt kalde fordi hver finger har vært sitt rom i hansken og det overføres ikke noe varme mellom dem, mens votter har den fordelen med at hele hånden er i ett og samme rom og varmer bedre. Samtidig er en vott veldig upraktisk enn hansker når man skal gire, åpne glidelåser og ting som generelt krever litt finmotorikk.

HUMMERHANSKER: VI har testet seks modeller. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HUMMERHANSKER: VI har testet seks modeller. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

For poenget med varme på hendene forsvinner litt når du blir nødt til å ta av deg vottene fordi enkelte ting blir for vanskelig å gjøre med dem på, slik at du blir kald på hendene.

Det er her de smarte hummerhanskene kommer inn. Hanskene har tre rom: ett til tommel, ett til peke- og langfinger og det siste til ring- og lillefinger, som gjør at de ser ut som klypene på en hummer. Derav hummerhansker.

GLATT: Det er mange enkle grep du kan ta for å gjøre deg klar for vintersesongen på to hjul. Video: Jamieson Pothecary Vis mer

Fordelen med disse er at to og to fingre står sammen for å holde bedre på varmen og at man får bedre presisjon enn med en vott.

Vi har tatt inn seks ulike hummerhanskepar og testet dem gjennom høst- og vinterværet i november og desember, og vi må si at det er sjelden vi gjennomfører en samletest der kvaliteten er så gjennomgående høy.

De seks modellene er:

 • AGU Deep Winter
 • Craft Siberian 2.0 Split FInger Glove
 • GripGrab Nordic Windproof Deep Winter Lobster Gloves
 • Pearl Izumi AmFIB Lobster Glove
 • Roeckl Turin Lobster
 • Sealskinz Extreme Cold Weather Cycle Split Finger Glove

Hanskeparene er i hovedsak utlånt av distributør/forhandler, mens AGU-paret har vi lånt av Bikeshop.

Slik har vi testet:

Totalt seks par er med i testen.

 • Vi har testet hanskene til både sykling og ski. Sykkelbruk spiller mest inn på totaltkarakteren.
 • Vi har undersøkt hvor godt de holder på varmen.
 • Om de holder regnet ute.
 • Om de er vindtette.

Generelt om hanskene

Som nevnt er kvaliteten på hanskene jevnt over veldig god, og du vil ha en varm og god vintersesong på sykkel og i marka på langrensski.

Alle holder, med litt variasjon, godt på varmen, men spesielt ved fingertuppene vil du merke at de ikke varmer like godt.

Husk at hanskene ikke gjør jobben alene. Å sykle er ganske statisk for hendene, så beveg gjerne litt på hendene titt og ofte for å få i gang blodomløpet.

En annen ting vi merker oss, er at det ikke alltid er like lett å utføre finmonotoriske oppgaver med hanskene på, som å ta av skistropper, feste og løsne klipsen på sykkelhjelmen eller å finne frem nøkkelen til sykkellåsen.

Ellers er det verdt å merke seg at alle hanskene har refleks på utsiden, noe som er bra. Men husk at du også må ha lys festet på sykkelen.

Craft Siberian 2.0 Split Finger Glove

Veldig myke og gode hansker. Er både vind- og vanntette. Silikonmønsteret på innsiden av hansken gir godt grep om sykkelstyret og skistavene, og det er et pluss med refleksdetaljer på oversiden.

Crafts hansker har et minus ved at hver finger har sitt eget rom inne i hansken, så litt av poenget med hummerhansker forsvinner. Det blir litt tett og fingrene varmer ikke hverandre like godt som i de andre hanskene.

Oppleves som litt korte og dekker ikke mye av håndleddene, som kan føre til at kulde slipper inn under jakkeermene.

Ellers:

 • Refleksdetaljer på utsiden
 • Borrelåsfeste

Billigste pris på Prisjakt: 599 kroner.

Pearl Izumi AmFIB Lobster Glove

Gode og varme, og de er såpass lange at de dekker håndleddene godt. Fleecestoffet er mykt og behagelig, men hanskene sitter ikke like bra på hendene som andre modeller - de slarker litt.

Ikke like presise til finmotoriske oppgaver i forbindelse med skibruk, men syklisten er stort sett fornøyd på dette punktet.

Refleksdetaljer på utsiden er et pluss og mønster ved fingrene gir godt grep rundt styret.

Borrelåsfeste.

Billigste pris på Prisjakt: 739 kroner.

Roeckl Turin Lobster

Dette er faktisk en modell for skigåiing, men vi tok dem med, ettersom de også gjør seg godt til sykling. Mykt og behagelig primaloftstoff på innsiden, og hanskene holder godt på varmen, mens softshell på utsiden holder regn og vind ute.

Det er tydelig at dette er en skimodell da de er mye tynnere og fleksible enn de andre modellene i testen.

Skinnet på håndflaten og ved fingrene gir godt grep om både sykkelstyret og skistavene.

Ellers:

 • Dette er testens dyreste modell
 • Refleksdetaljer på utsiden
 • Strammes med borrelås

Billigste pris på Prisjakt: 999 kroner.

Testresultat

Roeckl Turin Lobster

God komfort, holder godt på varmen og er vindtette.

Høyest pris, kan bli litt fuktige med mye regn.

Sealskinz Extreme Cold Weather Cycle Split Finger Glove

Velbygde og solide hummerhansker med skinndetaljer på håndflaten og fingrene. Litt korte, så her må du ha jakkeermet over hanskene for ikke å slippe kulde inn.

Sealskinz' hansker holder ellers godt på varmen og holder både regn og vind ute.

De er ikke like komfortable som de andre modellene i testen, spesielt hvis du er litt tørr på hendene. Noe man ofte blir om vinteren.

Ellers:

 • Refleksdetaljer på utsiden
 • Borrelåsfeste

Billigste pris på Prisjakt: 599 kroner.

Testresultat

Sealskinz Extreme Cold Weather Cycle Split Finger Glove

God komfort, holder godt på varmen og er vindtette. Gir godt grep om sykkelstyre og staver.

Ikke like god komfort som alternativene. Litt korte.

GripGrab Nordic Windproof Deep Winter Lobster Gloves

Det var to modeller som skilte seg mest ut. Det ene paret var Nordic Windproof Winter Lobster Gloves fra danske GripGrab. Skåret høyt på komfort, samtidig som de holder kulde, regn og vind ute.

GripGrab kjører samme løp som Craft ved at hver finger har sitt eget rom inne i hansken, som gjør at poenget forsvinner litt, men hullene er til gjengjeld litt romsligere slik at det blir mer luft rundt fingrene.

En gelepute på håndflaten og silikonmønster ved fingrene gjør at du får godt grep om sykkelstyret og skistavene.

GripGrab-paret er det eneste som ikke har borrelåsfeste, men har i stedet en strammestropp som er enkel å bruke og som holder hanskene godt festet rundt jakkeermet.

Ellers:

 • Refleksdetaljer på utsiden
 • Strammestropp

Billigste pris på Prisjakt: 699 kroner.

Testresultat

GripGrab Nordic Windproof Deep Winter Lobster Gloves

Myke og gode og holder godt på varmen. SIlikongrepet ved fingrene og geleputen gir godt grep om styret og staver. Enkel stramming med stropp.

Hver finger har hvert sitt rom inne i hansken, ellers ingen spesielle.

AGU Deep Winter

Testvinner!

AGU Deep Winter er testens lengste hanskepar, som også dekker litt av underarmen, og det er enkelt å tre hansken over jakkeermet.

Test: Hanskene for vintersyklisten

Primaloftstoffet på innsiden er mykt og behagelig og holder hendene varme enten vi sykler eller går på ski, mens softshell på utsiden gjør hansken vind- og vanntett.

Silikonutformingen på håndflaten, samt geleputen, gir godt grep om styret og staver.

Ellers:

 • Refleksdetaljer på utsiden
 • Borrelåsfeste

Billigste pris på Prisjakt: 569 kroner.

Testresultat

AGU Deep Winter

Lange hansker som dekker godt over håndleddet. God komfort, varme, vann- og vindtette. Gir godt grep om styre og staver.

Ingen spesielle

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer