Sykkelhansker for vinterbruk

Test: Hanskene for vintersyklisten

Vi har testet seks par hummerhansker som holder hendene varme og tørre i vinter.

SYKKELHANSKER: Skal du sykle i vinter er det viktig å holde hendene varme, og hummerhansker er et godt alternativ til votter og vanlige hansker. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SYKKELHANSKER: Skal du sykle i vinter er det viktig å holde hendene varme, og hummerhansker er et godt alternativ til votter og vanlige hansker. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Hvis du går med planer om å bli helårssyklist, bør du vite at det er alfa og omega å kle seg riktig etter været.

Dersom du tidligere ikke har syklet om vinteren, vil du kanskje få deg en kalddusj når du tråkker deg av gårde en kald desembermorgen. Som igjen kan føre til at du mister lysten på videre sykling den vinteren.

Derfor er det viktigt å kle seg godt, og spesielt hendene er utsatt når det regner, blåser og er kaldt, fordi de for det meste holdes i ro.

Dermed gjør du lurt i skaffe deg noe gode, varme og vann- og vindtette hansker eller votter, som gjør hverdagen som sykkelpendler litt mer levelig.

Hummerhansker

Når valget står mellom hansker og votter, opplever vi at hansker ofte blir litt kalde fordi hver finger har vært sitt rom i hansken og det overføres ikke noe varme mellom dem, mens votter har den fordelen med at hele hånden er i ett og samme rom og varmer bedre. Samtidig er en vott veldig upraktisk enn hansker når man skal gire, åpne glidelåser og ting som generelt krever litt finmotorikk.

For poenget med varme på hendene forsvinner litt når du blir nødt til å ta av deg vottene fordi enkelte ting blir for vanskelig å gjøre med dem på, slik at du blir kald på hendene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer