Test av Dyson Airwrap og Babyliss varmluftsbørste

TEST: Ikke i samme liga

Vi har testet Dyson Airwrap complete long multistyler og Babyliss Air Style 1000 varmluftsbørste.

DYSON AIRWRAP: Vi har testet Dyson Airwrap og Babyliss’ varmluftsbørste. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen
DYSON AIRWRAP: Vi har testet Dyson Airwrap og Babyliss’ varmluftsbørste. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Er det en ting som har blitt svært populært den siste tida, er det hårstylere med multifunksjoner. Dyson Airwrap er kanskje den som har fått mest omtale i sosiale medier, på grunn av sin nye teknologi. Dyson kaller det selv for Coanda-effekten, da apparatet tørker og styler håret ditt samtidig.

På markedet finnes også Babyliss varmebørste som også kommer med flere hårstylingstilbehør. Dette produktet er betraktelig billigere enn Dyson, og med første øyekast kan disse to produktene minne om hverandre.

Dyson Airwrap er ti ganger dyrere enn Babyliss Air Style 1000 varmluftsbørste, men er den ti ganger bedre? Vi har testet.

Dyson Airwrap multi styler complete long

Pris: 6190 kroner

I esken får man med seks ulike tilbehørsfester som kan brukes til å style håret på forskjellige måter.

TILBEHØRSFESTER: Du får med seks ulike tilbehørsfester. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen
TILBEHØRSFESTER: Du får med seks ulike tilbehørsfester. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen Vis mer

Funksjoner

Dyson kommer med en egen luftstrømshastighet-knapp hvor du kan velge mellom tre ulike hastigheter.

Dyson er også utstyrt med temperaturkontroll slik at du kan enten velge varmluft eller kaldluft. Ved å bruke kaldluftkontroll på slutten mens du styler håret, skal dette gjøre at håret holder seg bedre - med en såkalt avkjølingseffekt.

Dyson lover at temperaturen alltid skal være under 150 grader. På den måten både tørker og styles håret samtidig uten ekstrem varme.

Vi valgte å teste Dyson Airwrap Complete long da den anbefales til folk med skulderlangt hår eller lengre.

TEMPERATURKONTROLL: Ved hjelp av temperaturkontroll kan man velge mellom enten varm eller kaldluft. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen.
TEMPERATURKONTROLL: Ved hjelp av temperaturkontroll kan man velge mellom enten varm eller kaldluft. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

Øvelse gjør mester

Første gang vi testet Dyson Airwrap tok det litt tid før teknikken var på plass. Men man kommer fort inn i det, og får teken på produktet kjapt. Det er likevel viktig å ha i bakhodet: øvelse gjør mester.

Særlig Dyson Airwrap som er mer nyskapende - den blåser luften innover, og ikke utover. Håret surrer seg rundt hårstyleren og former seg deretter. Det gjør det derfor enkelt å style håret effektivt. Det er viktig å være klar over at disse krøllene til en viss grad faller ut noe, særlig om du ikke har så mye stylingprodukter i håret.

AIRWRAP: Sylinderen trekker håret til seg og håret surrer seg rundt. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen.
AIRWRAP: Sylinderen trekker håret til seg og håret surrer seg rundt. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer
STYLER: Håret tørkes og styles samtidig. Foto': Embla Augusta Hjort-Larsen.
STYLER: Håret tørkes og styles samtidig. Foto': Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

Likevel er Airwrap-en i seg selv et fantastisk produkt som vi ikke har vært borti liknende før. Et pluss er også at du får med to ulike størrelser på sylinderne, slik at du kan velge størrelse på krøllene man ønsker.

Produktet er noe tungt å holde i over en lengre periode. Dét må du kanskje med Dyson Airwrap, særlig i starten. Da det tar litt tid før teknikken er på plass. Likevel er det enkelt å håndtere, uavhengig av de forskjellige hårfønertilbehørene.

Flere av de ulike tilbehøret som følger med har en funksjon hvor man enkelt kan endre hvilken vei luften skal enten trekkes inn eller blåses ut. Dette gjør det endelige resultatet finere ettersom du kan tilrettelegge de ulike sidene av håret.

BabyLiss Air Style 1000 varmluftsbørste

Pris: Vanligvis rundt 649 kroner, men vil har sett den på tilbud til drøye 400 kroner.

BABYLISS: Varmluftsbørste Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen
BABYLISS: Varmluftsbørste Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen Vis mer

Dette produktet er betraktelig billigere enn Dyson og det kan derfor være fristende å gi dette et forsøk før man slår til på et langt dyrere produkt. I likhet med prisforskjellen, er det også en del forskjeller når det kommer til kvaliteten.

Til tross for at BabyLiss går opp til en litt høyere temperatur, og du kan også justere hastigheten på hårføneren, tørkes håret litt saktere. Produktet skal ha en effekt på 1000 watt som skal gi apparatet kraftfull ytelse og håndtere utfordrende hår.

Vi følte likevel ikke at produktet holder det som loves, som er å både tørke og style håret samtidig. Motoren virker svak og det tar litt lengre tid å føne håret. I tillegg har varmluftsbørsten en tendens til å bli svært varm, noe som kan oppleves som ubehagelig i hodebunnen, ettersom varmen konsentrer seg på små områder.

BABYLISS: Slik ser produktet ut med de ulike fønetilbehørene. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen.
BABYLISS: Slik ser produktet ut med de ulike fønetilbehørene. Foto: Embla Augusta Hjort-Larsen. Vis mer

Volumbørsten og hårføneren er det tilbehøret som fungerer desidert best, disse gjør jobben, bare litt saktere enn en vanlig hårføner. Volumbørsten styler håret fint og mildt.

Med det andre tilbehøret blir ikke håret formet slik som ønsket. Dette trekker ned, ettersom du ikke får resultatet som du ser for deg.

Konklusjon

Har du budsjett til det, er Dyson Airwrap et stylingprodukt som har omtrent alt pluss litt til. Det har likevel en stiv pris, så for at det skal være verdt det bør du trenge alt som følger med. Dersom du bare er ute etter en krølltang, kan du finne en billigere som gjør jobben bedre. Men om du trenger både ny hårføner og stylingtilbehør som krølltilbehør og retteutstyr, er dette produktet for deg.

Babyliss er billig og du får med en god del tilbehør for pengene, likevel er det ikke produktet noe vi ble så imponert over. Samlet sett gjør den jobben helt ok, og kan fungere som en grei varmluftsbørste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer