TEST: Kickbike

Finske sparkesykler for voksne til transport, trening, jobbsykling, hund – og fart. Det viktigste er riktig teknikk.

ALLSIDIG: Kickbiken kan brukes på flere underlag, men er litt vanskelig i bratte oppoverbakker. Såfremt du ikke har Usain Bolt-ben.  Foto: THOMAS STRZELECKI
ALLSIDIG: Kickbiken kan brukes på flere underlag, men er litt vanskelig i bratte oppoverbakker. Såfremt du ikke har Usain Bolt-ben. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, sparkesykler er ikke bare for barn, og spesielt ikke disse finske Kickbikene, som kommer i en rekke forskjellige modeller. Hvilken modell du velger avhenger selvsagt av hva du skal bruke den til.

Transport, trening, hundekjøring, til og fra jobb eller bare fart? Så bør du tenke på underlaget du skal sparke på; noen modeller passer bedre på asfalt og noen passer bedre på røffere underlag.

Mest til trening?

Vi valgte oss allrounderen Sport G4 på rundt ti kilo, som kan brukes til både trening og transport og som er egnet både på asfalt og skogsvei.

Vi tipper en Kickbike nok kommer til å bli brukt mest til trening, til transport har den noen ulemper som gjør at det er mer fristende å bruke en sykkel.

TEST: En high end-sparkesykkel for voksne

Hjelp! Ingen manual!

Kickbike kommer i eske – ikke helt ferdig montert. Altså er det «some assembly required», som det heter på engelsk. Og dét uten noen form for manual. Er du en ikke spesielt utpreget Reodor Felgen-type, bør du ta deg god tid.

Det er styret og forhjulet som skal monteres, og alle nødvendige verktøy følger med. Ja da, det er ganske intuitivt, og har du litt erfaring med å skru sykkel, vil ikke dette by på de store utfordringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer