TEST: Løpeluer

Tynne tekniske mot tykk polarfleece. Hva er best i kulda?

TYNNE: Det er nesten vanskelig å tro at de tynne og tekniske løpeluene holder kulda ute, men det klarer de med glans.  Foto: William Strzelecki
TYNNE: Det er nesten vanskelig å tro at de tynne og tekniske løpeluene holder kulda ute, men det klarer de med glans. Foto: William Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du kald på hodet eller hendene når du er ute og løper i fem kalde, forsvinner raskt motivasjonen for å gjenta treningsøkten. Da blir det bare kaldt og ubehagelig.

Dårlige erfaringer

Men selv med varme luer kan det gå galt. Vi har gått på ski med en billig lue fra Stormberg som holdt hodet varmt, men som ikke transporterte svetten ut. De gangene vi tok av oss lua på en skistue, for så å ta på den en halvtime senere, var svetten på innsiden blitt iskald.

Igjen: Kaldt og ubehagelig.

Se hvordan luene sitter her:

Forskjellige typer

Vi har testet tre løpeluer i tre ukers tid, to, tynne tekniske fra Gore og Asics, som har hele 250 kroner i prisforskjell, og en treningslue i polarfleece fra Adidas.

Vi testet luene i marka fra plussgrader i oktober til minus fem nå i november, og fikk dermed opplevd hvor godt de holder kulda ute. Og hvor bra de er til å transportere fuktighet, altså få svetten ut og vekk.

GORE MYTHOS NEON BEANY

Løpekvalitetsmerket Gore Running Wears signalgule Mythos-beany er ikke for den som helst ikke vil stikke seg ut. Den signalgule fargen er så sterk at det nærmest gjør vondt i øynene, og hampen på toppen, som vi antar du skal bruke til å dra av lua etter en svett og klam løpetur, er kanskje ikke for alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer