TEST: Merida Big Nine E-Lite 900DX

Et råskinn av en el-sykkel.

FARTSVIDUNDER: Merida Big Nine E-Lite 900DX er rett og slett en morsom sykkel. Det ville den også vært uten batteri og motor. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FARTSVIDUNDER: Merida Big Nine E-Lite 900DX er rett og slett en morsom sykkel. Det ville den også vært uten batteri og motor. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det slår aldri feil. Hver gang vi skriver om el-sykkel, raser miljødebatten i kommentarfeltet.

Folk er opptatt av dette. Ikke bare for samfunnets del, men også av egen interesse. Hvor mye sparer jeg på å la bilen stå? Hvor mye koster dette i forhold til et månedskort på kollektiv transport?

Du tjener den inn igjen...omsider

Én ting er sikkert: Bruker du el-sykkel, vil du før eller senere tjene den inn. Det samme vil skje også med en tradisjonell tråsykkel. Men siden elsyklene i hvert fall foreløpig er såpass mye dyrere enn vanlige sykler, vil det naturligvis ta lenger tid.

Her er andre el-sykler vi har testet:

Midt på treet: E-Green P2 Hybr D el-sykkel

To billige: Biltema vs. Clas Ohlson

El-sykkel fra BMW: Ikke så dyr som merket skulle tilsi

Rimelig, med krankmotor: E-Green B1

Liten og sportslig: EcoRide Summit Hydraulic

Villdyret: Greyborg-sykkelen blir neppe lovlig

Den aller første: EcoRide AvenueCity

Denne gangen tar vi for oss en sykkel som det vil ta mange år å betale i form av innsparing. Merida Big Nine E-Lite 900DX koster hele 42.999 kroner (veiledende pris). I Oslo koster månedskortet koster 680 kroner, og her vil du altså måtte sykle året rundt i fem år før du har fått igjen pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer