Test av Polar Grit X

TEST: Nærmest perfekt treningspartner

Treningsklokka Polar Grit X erstatter Vantage V, og gjør det med bravur.

POLAR GRIT X: Hvis du klarer deg fint uten apper, musikk og betaling fra håndleddet, er Grit X en midl i blinken treningsklokke. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POLAR GRIT X: Hvis du klarer deg fint uten apper, musikk og betaling fra håndleddet, er Grit X en midl i blinken treningsklokke. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Fire år tok det mellom toppmodellene Polar V800 og Vantage V, som kom i 2018, men så lang tid tok det heldigvis ikke før Vantage V ble erstattet med Grit X.

Treningsklokkene har riktignok ikke samme modellnavn, men det er allikevel naturlig å se på Grit X som en oppfølger til Vantage V, som vi testet i fjor.

De klokkene har jo tross alt mye av de samme funksjonene.

Designmessig syns vi Grit X har fått et solid løft med en lekker metallramme rundt skjermen og store og solide knapper på sidene. En ting vi liker ekstra godt, er at klokka støtter reimer på standarden 22 millimeter, slik at du er ikke avhengig av å kjøpe Polars egne reimer.

Silikonreima som medfølger oppleves komfortabelt og vi syns den grønnfargen gir klokka et sportslig og røft utseende.

Som standard på Polars dyrere klokker, er også Grit X utstyrt med fem knapper. Disse har en teksturert overflate slik at du får godt grep om dem – selv med svette fingre.

Samtidig er også den 1,2 tommer store skjermen berøringsfølsom, dersom du foretrekker å sveipe i stedet for å trykke.

Og mens vi er inne på skjermen, er den tilsvarende Vantage V med samme navigasjonsprinsipp ved at du sveiper til høyre/venstre for å bla mellom infoskjermene, som har fått i nytt tilskudd i form av værvarsel (krever tilkobling med mobil).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.