Retyre

TEST: Norsk sykkelnyvinning imponerer

Hvis du bruker mye tid og penger på å skifte sykkeldekk, er Retyre kanskje midt i blinken for deg.

SE VIDEO: Norske, MODULÆRE SYKKELDEKK? VI SJEKKER UT om retyre faktisk er så raskt å bytte som produsenten påstår. Vis mer
Publisert

Modulære sykkeldekk, ja. Det er faktisk en ting, og spennende nok er det et norsk selskap som står bak denne nyvinningen.

Retyre er navnet på sykkeldekksystemet som skal gjøre det lekende lett for helårssyklister og mosjonister å bytte dekk i en fei.

Undertegnede og sykkelentusiast i Dinside Motor, Jamieson Pothecary, har tatt en grundig titt på Retyres nyeste produkter.

Dekk og «skins»

Det som skiller den nye versjonen til Retyre fra den forrige, er at løsningen ikke lenger baserer seg på å sette på såkalte skins utenpå ditt nåværende sykkeldekk. Tidligere var det slik at du festet en glidelåsreim på dekket ditt og så Retyre-skinsene deretter.

For det er jo slik at mange kjøper en terrengsykkel til pendling, men sykler for det meste på asfalt og kanskje litt i skog og mark. Knastene på terrengdekket gir økt motstand og er ikke like smidig på asfalt som knastefrie asfaltdekk.

Nå har selskapet lansert et eget dekk, og systemet består nå av et basedekk – kalt Retyre One – med glidelås, og så kommer skinsene i tillegg. Basedekket er beregnet på asfaltunderlag, og vil være det du stort sett bruker når det er bart på bakken og hvis du stort sett sykler på asfalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer