TEST: Petzl Nao

En kraftig hodelykt som justerer styrken selv.

DET TREDJE ØYET: Sensoren øverst regulerer lyset etter avstanden til det du ser på. Da må Nao være stilt inn på tilbakevirkende modus.  Foto: THOMAS STRZELECKI
DET TREDJE ØYET: Sensoren øverst regulerer lyset etter avstanden til det du ser på. Da må Nao være stilt inn på tilbakevirkende modus. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faktisk er den så kraftig at hvis du setter den på maks effekt på 355 lumens og kikker på diodene, er det direkte farlig. Vi gjorde det ved en feil, og fikk umiddelbart en rosa sky på netthinnen som ikke gikk bort på lang tid.

Så ikke gjør dét.

Og ikke lån den bort til ungene. Dette er en kraftig hodelykt for voksne som vil trene eller gå tur når det er mørkt.

Vi har ikke all verdens erfaring med skikkelige hodelykter, og ble litt oppgitte da vi pakket ut Petzl Nao-lykten. Dette så kronglete ut. Og hvordan i all verden skulle vi lade den opp?

Les: Er dette den beste sykkellykten

Bilder av Petzl Nao:

Kan også bruke vanlige batterier

Det tok litt tid å skjønne hvordan vi skulle hekte batterienheten av festet. Du skal trykke ned et lite feste som er litt bortgjemt og som er litt kronglete å få av.

Vi ladet den opp for første gang, som tok rundt fem timer, og har nesten ikke ladet den siden. Her snakker vi et batteri som varer lenge.

Og skulle du gå tom, kan du ta ut det oppladbare batteriet og sette inn to vanlige AAA-batterier (den du typen du har i fjernkontrollen til TV-en).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer