Merida eSpresso Sport 700 EQ

TEST: Ren sykkelglede

Merida leverer automatgir, effektive bremser og god kvalitet, men vi ønsker litt mer kraft fra motoren.

MERIDA: eSpresso 700 EQ er en fryd å sykle på, men det koster. Foto: Privat
MERIDA: eSpresso 700 EQ er en fryd å sykle på, men det koster. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Merida er en velkjent traver i sykkelmarkedet og har som de fleste andre produsentene gitt mer og mer fokus til elsyklene.

Selskapet er kanskje mest kjent for sine eOne-Sixty-terrengsykler, men har også et godt utvalg for dem som sykler i by og på asfalt, deriblant, som går under eSpresso-serien.

I det øvre sjiktet der finner vi eSpresso 700 EQ, som kombinerer det sportslige med god komfort som gjør at sykkelen gjør seg godt i både terreng og på asfalt.

Merida + Shimano

Taiwanske Merida samarbeider tett med japanske Shimano, og eSpresso 700 EQ er utstyrt med Shimano-teknologi fra topp til tå. Det innebærer selvsagt gir og bremser, men også motor og batteri.

Sykkelen drives en Steps E6100-krankmotor. Den ble lansert i 2018 og er per dags dato den kraftigste fra Shimano som du kan få på by- og trekkingsykler.

Vekten er på 2,8 kilo og effekten er på 60 Newtonmeter (Nm).

Shimanos kraftigere Steps-motorer, som E8000, er foreløpig beregnet på terrengsykler, men vi ser at kommende eSpresso EP8-Edition EQ blir utstyrt med «terrengsykkelmotoren» EP8 på hele 80 Nm, så det er mulig vi kommer til å se et skifte der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer