Test Garmin Varia RCT716

TEST: Skuffer der det gjelder

Gir trygghet til syklisten, men Garmin er nødt til å forbedre minst to ting.

SYKKELKAMERA: Vi har testet Garmin Varia RCT716, og dette er vår konklusjon av kameraet. Video: Jonas Størbu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en fersk undersøkelse utført i samarbeid mellom Trygg Trafikk og Tryg forsikring kommer det fram at syklistene syns at samspillet med bilistene ikke er så bra som det bør være.

Det er for høyt konfliktnivå mellom syklister og bilister. Manglende samspill og irritasjon mellom trafikanter kan lett føre til farlige situasjoner og ulykker og er dermed et problem i seg selv, sier seniorrådgiver Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk, i forbindelse med framleggingen av undersøkelsen.

Flere syklister sykler med kamera montert på styret eller hjelmen for å dokumentere turen, slik at de har video å vise til dersom de for eksempel er i en ulykke.

Garmin Varia RCT716

Det finnes flere typer kamera til dette formålet. Mange kjøper et actionkamera, som GoPro, og fester det til sykkelen eller hjelmen. Samtidig har Garmin introdusert en ny sykkelradar med integrert kamera.

Garmin Varia-serien har vært på markedet i flere år, og gir syklisten informasjon om kjøretøy som kommer bakfra og som er i ferd med å kjøre forbi. Den nye modellen, Varia RCT716, har også integrert kamera som filmer det som skjer bak deg når du sykler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.