Retyre Winter

TEST: Supre «piggdekk» til sykkel

Gir godt grep på både snø og is, og kan byttes på få minutter.

SYKKELDEKK: Norske Retyre har laget noen geniale sykkeldekk som du kan bytte på få minutter. Video: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert

Mange velger å legge bort sykkelen for sesongen når temperaturen synker og det blir glatt på bakken. Det er det ingen grunn til.

Du kommer langt med varme klær, jevnlig vedlikehold av sykkelen og selvsagt gode dekk.

Å bytte dekk kan være en hindring for mange, og spesielt vinterdekk kan være litt vriene å ta på og av. Dette fordi de er mye stivere enn asfalt- og terrengdekk, og kulda gjør ikke akkurat saken bedre.

Da kan det være lurt å ta inn dekket og varme det litt i forkant, eller gjøre som norske Retyre og finne opp en helt ny type sykkeldekk.

Skalldekk

Retyre stiftet vi bekjentskap med sommeren 2019 da vi testet to av selskapets «skins», som de kalles, for bruk i terrenget og grusunderlag.

Kort fortalt er skinsene tynne gummiskall du fester med glidelås utenpå et hoveddekk. Fordelen med denne løsningen er at du raskt kan bytte fra asfalt- til vinterdekk uten å bytte hele dekket.

I tillegg til grus- og terrengdekkene, selger Retyre også to skins ment for vinterbruk: Winter Traveler og Ice Racer.

Sistnevnte er grovere og er utstyrt med 300 pigger og beregnet på skikkelig glatt føre, mens Winter Traveler har 160 pigger og gjør seg godt på vanlig vinterføre, og det er denne modellen vi har testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer