BikeFinder

Test: Sykkeltyvens store skrekk

Dette norske produktet gjør at sykkeleiere kan slappe litt mer av.

SE VIDEO: Dinside tester BikeFinder. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge viser at det i fjor ble meldt 10.400 sykkeltyverier, og forsikringsselskapene måtte ut med 82 millioner kroner til ulykksalige sykkeleiere.

Det norske selskapet BikeFinder står bak en dings som kan få sykkeleiere til å sove bedre om natten, eller å senke skuldrene noen ekstra hakk mens de sitter på jobb og sykkelen står «trygt» plassert ved pendlerparkeringen.

I dag er gjenfinningsraten på stjålne sykler på under tre prosent. Ole Martin Ølmheim, leder i Bikefinder, forteller til Dinside at de hadde som mål om å nå 50 prosent gjenfinningsrate med Bikefinder, men at de så langt kan vise til 100 prosent – det er imponerende.

Ølmheim opplyser ikke hvor mange sykler med Bikefinder installert som har blitt stjålet, men selskapet opplyser på sine nettsider at det er over 8000 personer som har bestilt sporingsenheten.

Dette er BikeFinder

BikeFinder er en sylinderformet GPS- og GSM-enhet, med integrert eSIM.kort fra Telenor som du plasserer inne i styret på sykkelen, og som sender posisjonsoppdateringer til smarttelefonen din. Den har også innebygd bevegelsesdetektor slik at du blir varslet hvis det er noen som forsøker å stikke av gårde med sykkelen din, og sporingsenheten er fleksibel slik at den også kan plasseres i bukkestyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer