TEST: Toastjern for bål

Vi har testet om toast på bålet er tingen.

Lysten på varme smørbrød på turen? Vi har testet toastjern for bål. Foto: Berit B. Njarga
Lysten på varme smørbrød på turen? Vi har testet toastjern for bål. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mat smaker ekstra godt ute i frisk luft. Bålkos åpner for muligheten til å gjøre mer ut av turmaten, så hvorfor ikke lage rykende varme smørbrød på turen?

Vi har testet toastjern for bål, for å se hvor smart dette er i praksis.

>> Aldri mer tørre brødskiver på tur

Det er plass til to smørbrød i slengen. Foto: Berit B. Njarga
Det er plass til to smørbrød i slengen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


For tungt for langturer

Toastjernet fra Four Seasons har plass til to smørbrød i slengen. Selve stekedelen er av aluminium, og jernet har et avtakbart håndtak som skal gjøre frakten enklere.

Pass på å stramme skruene til håndtaket skikkelig, hvis ikke er det litt vinglete under steking.

En klar ulempe med produktet er at det er veldig tungt: Vekten på toastjernet gjør at det definitivt ikke er noe jeg ville båret med meg på en lang vandretur til fjells.

Samtidig er det kun ved frakt at vekten er av betydning. Ved steking av smørbrødene kan du legge det fra deg i flammene. Du slipper å sitte og holde det og plages med at det er tungt. Dermed egner produktet seg på kortere søndagsturer, eller til bålkos utenfor hytta og andre turmål som ikke krever lang transport per muskelkraft.

Les også hvordan du får lettvint fyr på bålet - med rester fra tørketrommelen!

Nydelig turmat

Nettopp for den typen turer er toastjernet absolutt et alternativ som gir variasjon i kosten fra pølser og annen bålmat. Du får varm mat som er enkel å lage, og ikke minst smaker det veldig godt!

Prøv også disse pinnebrød-variantene

Brødskivene blir pent grillet på begge sider, og osten smelter. Har man smurt klar smørbrødene på forhånd, går det dessuten veldig kjapt å varme seg noen velsmakende blingser.

Pris: 482 kroner hos RK-smia

Les også: Hvilken turmat bør du velge? Sjekk vår test av frysetørret turmat

Definitivt nydelig som turmat, men vekten på jernet gjør at det ikke er verdt å ta det med seg på langtur. Foto: Berit B. Njarga
Definitivt nydelig som turmat, men vekten på jernet gjør at det ikke er verdt å ta det med seg på langtur. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer