TEST: Varm mat uten flammer

Få varm mat og drikke på tur - uten primus eller bål.

VARM MAT UTEN ILD: Varm mat og drikke overalt, uten elektrisitet, primus eller bål. Foto: OLE PETTER BAUGERØD
VARM MAT UTEN ILD: Varm mat og drikke overalt, uten elektrisitet, primus eller bål. Foto: OLE PETTER BAUGERØD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Varm mat smaker som regel bedre enn kalde, tørre brødskiver på tur. Men for bare en dagstur eller en piknik er det ikke alltid like praktisk å ha med seg en primus eller sette i gang å lage bål.

Vi har tidligere skrevet om selvvarmende mat og drikke.

Nå har den koreanske produsenten Barocook lansert et system som lar deg varme mat og drikke uten verken flammer eller elektrisitet. Enkelt og miljøvennlig.

Les også: TEST: Den kjappeste vannkokeren i skogen?

Varm mat uten gass eller ild

Systemet Barocook varmer mat ved hjelp av små mineralfylte poser som produserer varme når de kommer i kontakt med vann. Innholdet i varmeposene består av 18 ulike mineraler, og dampen som produseres er ufarlig.

Barocook-settet kommer med to beholdere som passer inn i hverandre. Du plasserer en varmepose sammen med litt vann i plastbeholderen, plasserer kokekaret av stål med maten oppi, og setter på lokket slik at det blir tett.

På under et minutt vil vannet begynne å koke.

Etter rundt sju minutter begynner maten i kokekaret å putre, og holder koken i rundt 30 minutter før temperaturen begynner å falle. Dette er nok til å koke nudler, suppe, egg, grøt eller pasta, eller varme opp de fleste typer mat.

Se videoen der vi i DinSide bruker Barocook til å lage te:

Varm drikke i snøføyken

VARM DRIKKE: Etter 5-6 minutter kunne vi drikke varm nytrukket te fra termokoppen.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD
VARM DRIKKE: Etter 5-6 minutter kunne vi drikke varm nytrukket te fra termokoppen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD Vis mer


Barocook selger også et eget sett laget spesielt for varm drikke. Dette er en termokopp som du kan fylle med te eller pulver for ferdig drikke (kaffe, kakao, solbærtoddy, buljongpulver og så vdere.).

DinSide testet termokoppen og kan bekrefte at joda, det virker!

Da vi helte vannet over varmeposen skjedde det først ingenting, men etter et minutt begynte det å boble og koke i den ytre beholderen. Etter fem minutter kunne vi nyte nytrukket te.

Følg bruksanvisningen

Første gang vi testet oppvarming av mat med 1.200 milliliter-settet avbildet øverst i saken, puttet vi oppi en 20 grams varmepose og slurvet litt med vannmengden. Halvlunken mat ble resultatet.

I forsøk nummer to brukte vi i stedet varmeposen på 50 gram beregnet for den store beholderen, og var nøye med vannoppmålingen.

Da ble det sving på sakene: Etter ti minutter var maten rykende varm.

For best resultat er det altså viktig at du følger bruksanvisningen og bruker riktig størrelse på varmeposen, og dessuten fyller på med riktig mengde vann.

Kan bestilles i Norge

De ulike settene kommer i ulike størrelser, fra 250 milliliter til 1200 milliliter. I tillegg finnes det eget varmekopp-sett, varmebag og tipakninger med varmeposer.

Selve settet veier bare et par hundre gram, så hvis du satser på finne vann i bekken eller andre steder, slipper du å bære tungt.

Prisen på 1.200 milliliter-settet er 329 kroner (pluss frakt), mens varmekoppen på 360 milliliter ligger på 199 kroner (pluss frakt).

Takk til importør og distributør GK Import for utlån av BaroCook-produktene.

Barocook er forøvrig en av finalistene i kategorien «tilbehør» på bransjemessen ISPO for 2014/2015.


Les også: Holder matpakka mål?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer