TEST: Varm mat uten flammer

Få varm mat og drikke på tur - uten primus eller bål.

VARM MAT UTEN ILD: Varm mat og drikke overalt, uten elektrisitet, primus eller bål. Foto: OLE PETTER BAUGERØD
VARM MAT UTEN ILD: Varm mat og drikke overalt, uten elektrisitet, primus eller bål. Foto: OLE PETTER BAUGERØD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Varm mat smaker som regel bedre enn kalde, tørre brødskiver på tur. Men for bare en dagstur eller en piknik er det ikke alltid like praktisk å ha med seg en primus eller sette i gang å lage bål.

Vi har tidligere skrevet om selvvarmende mat og drikke.

Nå har den koreanske produsenten Barocook lansert et system som lar deg varme mat og drikke uten verken flammer eller elektrisitet. Enkelt og miljøvennlig.

Les også: TEST: Den kjappeste vannkokeren i skogen?

Varm mat uten gass eller ild

Systemet Barocook varmer mat ved hjelp av små mineralfylte poser som produserer varme når de kommer i kontakt med vann. Innholdet i varmeposene består av 18 ulike mineraler, og dampen som produseres er ufarlig.

Barocook-settet kommer med to beholdere som passer inn i hverandre. Du plasserer en varmepose sammen med litt vann i plastbeholderen, plasserer kokekaret av stål med maten oppi, og setter på lokket slik at det blir tett.

På under et minutt vil vannet begynne å koke. Etter rundt sju minutter begynner maten i kokekaret å putre, og holder koken i rundt 30 minutter før temperaturen begynner å falle. Dette er nok til å koke nudler, suppe, egg, grøt eller pasta, eller varme opp de fleste typer mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer