TEST: Vintersykle til jobb

Kan alle helårssykle til jobb, eller er det bare for de mest hardbarkede? DinSide hev seg på sykkelen og prøvde ...

NEDTUR I OPPOVERBAKKER: Her begynte vi klatringen i bakkene på vei hjem. Det var ikke gøy. Det var vått, tungt og ubehagelig.  Foto: Thomas Strzelecki
NEDTUR I OPPOVERBAKKER: Her begynte vi klatringen i bakkene på vei hjem. Det var ikke gøy. Det var vått, tungt og ubehagelig. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hellerudtoppen ved Tveita på Oslos østkant: Klokken er 06:05 om morgenen en onsdag i desember. Det er bekmørkt ute og gradestokken viser noen få minusgrader. Det er meldt snø. Og vi gruer oss. Veldig.

DinSides mann skal nemlig vintersykle til jobb for første gang. Vi skal sykle én mil hver vei. Nei, det er ikke voldsomt imponerende. Men det er aktører som vil at flere sykler til jobb vinterstid, og da må dette prøves.

Vår erfaring er at det ser helt forferdelig ut. Og ja, vi er en av de som irriterer seg over syklister som på død og liv må sykle vinterstid uansett hvor horrible forholdene er. Hva er det med disse folkene?

Sykkelen var parkert for vinteren

For å sette det litt i perspektiv, kan vi nevne at vi aldri har syklet til jobb. Vi sykler kun på stier i marka når det er plussgrader, og helst så mange som mulig.

Vi har kun testet hvordan det er å komme seg til jobb på en sparkesykkel, og sykkelen parkerer vi i bakgården tidlig på høsten. I år har heller vi prøvd vinterløping.

Mangler bra utstyr

Og vi var dessuten dårlig forberedt. Vi har aldri syklet i mørket og aldri i kulde, ergo mangler vi både klær og utstyr til å sykle vinterstid, så her måtte det improviseres voldsomt. Vi tok på oss kompresjonssokker, stilongs, løpetights, ulltrøye, løpejakke og en treningsjakke. Så lånte vi en hals av ungene, tok på oss løpelue, og så et par termo-langrennshansker fra Bjørn Dæhlie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer