TEST: Xootr MG

High end-sparkesykkel til og fra jobb?

SOLID: Store, bunnsolide dekk støpt i aluminum gjør det lettere å komme seg frem for voksne.  Foto: Per Ervland
SOLID: Store, bunnsolide dekk støpt i aluminum gjør det lettere å komme seg frem for voksne. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Om DinSide vil prøve en high-end sparkesykkel? Er ikke det litt kleint?» lød det fra høyere hold innad i redaksjonen. Men ikke alle var så skeptiske, og etter et to-minutters introkurs, var vi egentlig solgt.

Lei billig-varianter

Til nå har vi forbundet sparkesykler med billige Kina-varianter du kjøper på Toys R Us, som ruster fort, og hvor styret hele tiden må justeres for at pjokken skal bli fornøyd. Sparkesykler var egentlig noe vi prøvde å venne ungene av, til fordel for den mer allsidige bruken av sykkel.

Lyst å kjøpe en sykkel som kommer flatpakket?

Kun for barn?

For sparkesykler er og blir for barn, og til nød ungdom. En 44-åring har da ingenting på en sparkesykkel å gjøre?

Foruten en umiddelbar, og ganske så silkemyk kjøreopplevelse, var det første vi oppdaget med Xootr MG at vi bare kunne glemme å etterjustere styret. Styret er sveiset, og sitter dønn fast når du først har festet låsehendelen. Det var en sann åpenbaring for en som har slitt med billige Cars-sparkesykler som må justeres daglig. Dessuten har den brems både bak og foran, noe som er betryggende for voksne som er redde for at det plutselig skal gå for fort. Noe det vil gjøre ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer