Munnbind på kollektivtransport

Tester ut egne munnbind-automater

Bane Nor skal prøve ut egne automater for salg av smittevernutstyr på togstasjoner.

MUNNBIND: Bane Nor skal prøve ut egne smittevernautomater på enkelte jernbanestasjoner. Foto: NTB Scanpix
MUNNBIND: Bane Nor skal prøve ut egne smittevernautomater på enkelte jernbanestasjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I august kom rådet om bruk av munnbind om bord på kollektivtransport i blant annet hovedstaden når det er vanskelig å holde avstand til de andre passasjerene.

Munnbind-anbefalingen er så langt forlenget til og med søndag 13. september for alle fra og med ungdomsskolealder.

Bane Nor, som blant annet har ansvaret for jernbanestasjonene her til lands, er i den forbindelse i gang med et pilotprosjekt for salg av smittevernutstyr, deriblant munnbind, fra automater på stasjonene.

Prøver ut automater

Fra slutten av august har Bane Nor kunnet by på mer informasjon om hvor fulle togene er ved hjelp av skjermene man finner på perrongene.

Nå er de i gang med et pilotprosjekt hvor egne smittevernautomater skal prøves ut, hvor togpassasjerer enkelt skal få tak i munnbind og hånddesinfeksjon.

Automatene skal være på plass i løpet av september, ifølge kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Bane Nor Eiendom.

- Hva er målet med pilotprosjektet?

- Målet vårt er å finne ut om det er behov for og etterspørsel etter slike salgsautomater for smittevernutstyr på stasjonene, forteller Paus.

Hun sier videre at dersom det viser seg at etterspørselen etter salgsvarene er god, vil Bane Nor vurdere å etablere tilbudet permanent, det vil si så lenge det er aktuelt.

TIPS: I enkelte deler av landet er det anbefalt å bruke munnbind på kollektivtransport når det er mest travelt. Slik syr du ditt eget! Syer: Mali Engesdal. Foto: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Automater på tre stasjoner

Ifølge Paus vil disse «munnbind-automatene» prøves ut på tre sentrale jernbanestasjoner i Oslo-området.

- Planen for pilotprosjektet er å sette opp automater på de tre sentrale stasjonene Oslo S, Lillestrøm og Lysaker. Viser det seg at dette er en suksess, vil vi vurdere å utvide tilbudet til flere stasjoner rundt Oslo, forteller hun, og legger til at det er noe de vil vurdere fortløpende.

Hun har foreløpig ikke informasjon om hva prisene vil være for de forskjellige smittevernproduktene. Prisen på munnbind har som kjent ligget høyt under corona-pandemien, selv om Dinsides siste prissjekk viser at prisnivået er noe på vei ned.

Avhengig av hvilke erfaringer Bane Nor gjør seg med prosjektet, vil automatene prøves ut mellom tre til 12 måneder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer