Tester varslingsanleggene

Hører du Sivilforsvarets tyfoner onsdag, er det ingen grunn til panikk.

ALARM: Hørte du denne lyden? Ikke få panikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 12:00 onsdag 10. juni vil du høre signalet «Viktig melding – søk informasjon» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg.

Det er derimot ingen grunn til panikk: Dette er del av en fast test i januar og juni hvert år.

Søk informasjon

Sivilforsvaret, som er en del av DSB, skriver i en pressemelding at signalet sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene. Signalet betyr at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, aviser, myndighetenes nettsider og sosiale medier.

I alt er det cirka 1.250 tyfoner rundt om i landet som skal varsle befolkningen ved akutt fare. Varslingsanleggene kan bli brukt både i fred og krig.

– I fredstid kan varslingsanleggene blant annet brukes ved industriulykker med utslipp av giftige eller farlige stoffer. Mens i krig kan anleggene brukes ved fare for flyangrep, sier Tore Ketil Stårvik, som er sjef for Sivilforsvaret.

Også via en app vil man kunne få med seg testen av varslingsanlegget.

Sjekker at alt fungerer

Målet med disse testene, som den i dag, er for Sivilforsvaret å teste at tyfonene virker, og reparere det som ikke fungerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer