Test av droner 2018

Testtaperen kom seg så vidt opp i luften

Svenske Testfakta har testet sju droner til under 10.000 kroner. Testen viser at pris kan spille inn på hvor god en drone er.

BESTE DRONE: DJI Mavic Pro er best i svensk test av droner. Foto: Pål Joakim Pollen
BESTE DRONE: DJI Mavic Pro er best i svensk test av droner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Testfakta har testet sju droner som alle koster under 10.000 kroner. Deres test viser at det er store forskjeller mellom dronene, både med tanke på bildekvalitet og flysikkerhet.

Testtaperen advarer de sterkt mot, da den ikke bare er dårlig, men også kan være farlig.

De beste dronene

Med hjelp av en profesjonell droneoperatør har Testfakta testet sju droner, deriblant tre av DJI-modellene.

De har bedømt dronenes fly- og håndteringsegenskaper, flytid og kvaliteten på stillbilder og video.

Det er DJI Mavic Pro som kommer best ut i testen. Denne drona testet Dinside i slutten av 2016, her kan du lese vår dom over DJI Mavic Pro.

Skal du fly droner i Norge, bør du lære deg reglene først. Vi viser deg hvordan du flyr sikkert og trygt! Sjekk også ut vår droneguide, hvor vi blant annet går gjennom forskjellen på dyre og billige droner: https://youtu.be/ai9LioR4k8I Vis mer

DJI Mavic Air kommer på en klar andreplass i testen. Da vi testet denne tidligere i år, var vår konklusjon at du får en kompakt drone med imponerende egenskaper.

Også Yuneec Typhoon H får gode skussmål - ikke minst på grunn av prisen:

Svenskene trekker frem at drona har både avanserte funksjoner og et stort kamera, som gir mye for pengene. De påpeker at den ikke holder posisjonen like godt som de andre dronene, som er det som trekker totalkarakteren litt ned. Her finner du hele testen fra Testfakta.

Farlig testtaper

Den drona som kommer dårligst ut i testen, Cheerson Leopard CX-35 FPV, koster per i dag 1.799 kroner hos Teknikmagasinet.

Den får slette skussmål i den svenske testen - både på grunn av flyferdighetene og den dårlige bildekvaliteten.

Det tok testerne 30 minutter å få dennne drona opp i luften, og da dro den av gårde helt ukontrollert. I tillegg er bildekvaliteten dårlig, uttaler den svenske droneoperatøren på Testfaktas nettsider.

Testfakta konkluderer dermed med at drona ikke bare er dårlig, men også farlig.

Administrerende direktør Catherine Sahlgren i Teknikmagasinet sier i en e-post til Dinside at hun ikke har sett resultatene fra Testfakta, og at det ut ifra informasjonen hun har fått fra oss virker som om det har vært noe feil med drona som er testet, og at denne drona nå er ute av deres sortiment.

På Teknikmagasinets norske nettsider ligger drona fortsatt ute for salg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer